Apple moet door coronavirus vrezen voor AirPods (Pro) tekort

Door: Thomas Aalderink - 4 reacties
AirPods Pro
(Afbeelding: Apple)

Er dreigt een tekort aan AirPods (Pro). Volgens een rapport van Nikkei Asian Review hebben drie belangrijke leveranciers van Apple de productie stilgelegd. De fabrieken van deze partijen staan namelijk in China en zijn getroffen door het coronavirus. Omdat de vraag naar de oordopjes van Apple blijft stijgen, kan een teruglopende productie flinke gevolgen gaan hebben.

Luxshare, Goertek, and Inventec hebben vanwege het coronavirus besloten om de fabrieken tijdelijk dicht te doen. Als alles volgens planning verloopt, komt er maandag weer beweging in de productielijn, maar dit is nog niet zeker. En mocht alles goed verlopen, dan zal in de eerste week de productie 50% lager zijn dan normaliter het geval is.

Coronavirus zorgt voor lege fabriekenRetailers de dupe

Vanuit Cupertino is namelijk besloten om de productie van de AirPods flink te verhogen. De vraag naar de oordopjes blijft onverminderd groot en daarom schijnt Apple de leverancier verzocht te hebben om in de eerste helft van 2020 maar liefst 45 miljoen setjes af te leveren. Door de gevolgen van het coronavirus is het nog maar de vraag of dit aantal gehaald kan worden.

AirPods Pro 002
De AirPods Pro. (Afbeelding: Raymon Mens)

Apple bereidt zich volgens Nikkei Asian Review al voor op een te kort. Zo zouden alle AirPods die nu van de band rollen direct naar de eigen Apple Store’s gaan. Apple wil lege schappen kosten wat het kost voorkomen. Ook zal een groot deel van de voorraad gereserveerd worden voor de eigen online verkoop.

AirPods Pro nu al moeilijk te verkrijgen

Deze beslissing gaat dan ook vooral gevolgen hebben voor de retailers. Op Amazon is dit al zichtbaar. Hoewel je de gewone AirPods daar nog kunt bestellen, zien we steeds vaker dat de AirPods Pro op dit moment niet leverbaar zijn. Ook via Apple zelf is de versie met noise cancelling op dit moment moeilijk te verkrijgen. Wie nu bestelt, moet tot begin maart wachten.

Niet alleen de productie van de AirPods ligt stil, ook de iPhone-productie lijkt de gevolgen van het coronavirus te gaan ondervinden.

9 To 5 Mac

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  wacon

  ‘vrezen’ lijkt me niet zo op zijn plaats in deze context… Just saying.

 • Profielfoto
  defores

  Dan kan Apple met zoveel geld ook een bijdrage leveren aan WHO van 675 miljoen dollar om het te bestrijden.

 • Profielfoto
  Ruvasz

  Dan dan heb je eindelijk de AirPods met gratis corona!

 • Profielfoto
  Patrik

  Dan moet je wachten op je AirPods! Gewoon een luxe probleem…