Apple organiseert mogelijk evenement op 31 maart: iPhone 9 in april?

Door: Mark Hofman - 4 reacties
iPhone 9 iPhone SE 2020
Afbeelding: Apple

Apple organiseert op 31 maart 2020 mogelijk een speciaal evenement, waar onder andere de nieuwe iPhone 9 onthuld wordt. Althans, als we het gerucht van iPhone-Ticker mogen geloven.

Geruchten omtrent een Apple-event in de lente van 2020 gaan al langer rond en iPhone-Ticker komt nu met een daadwerkelijke datum. Eind volgende maand zou Apple een aankondiging op de planning hebben staan en het zou zomaar kunnen zijn dat dit om de iPhone 9 gaat. Zeker gezien het feit dat er nu verwacht wordt dat de smartphone op vrijdag 3 april gelanceerd gaat worden.

Apple evenement op 31 maart

Het bericht van iPhone-Ticker is gebaseerd op informatie die bronnen met het platform gedeeld hebben. Het zou gaan om mensen die direct gelinkt kunnen worden aan Apple. Volgens hen organiseert het bedrijf uit Cupertino “eind maart” een evenement. Logischerwijs wordt er door de Duitse website vervolgens gedacht aan dinsdag 31 maart 2020, gezien Apple zijn evenementen regelmatig op een dinsdag organiseert. De verwachting van iPhone-Ticker is dat de iPhone 9 op vrijdag 3 april al het daglicht ziet.

Apple heeft de afgelopen jaren vaker evenementen georganiseerd in maart. Vorig jaar onthulde Cupertino op dinsdag 25 maart diensten als Apple News+, Apple Card en Apple Arcade. Op dinsdag 27 maart 2018 lag de focus op educatie en de nieuwe iPad-modellen.

Tim Cook demonstreert de camera van iPhone 11
Deep Fusion. Klik / tap voor groter. Afbeelding: Apple

iPhone 9 en meer?

Mocht Apple op 31 maart 2020 een evenement organiseren, dan krijgen we uiteraard de nieuwe iPhone 9 te zien. De afgelopen maanden zijn de geruchten over de betaalbare smartphone door de wandelgangen geschoten en we hebben inmiddels een aardig idee van hoe het toestel eruit kan komen te zien. Maar daar gaat Apple het mogelijk niet bij laten,

De verwachting is dat Cupertino ook een vernieuwde iPad Pro op de markt gaat brengen. Daarbij verwachten we ook een Tile-achtig product dat in de wandelgangen de naam AirTags heeft gekregen. Betrouwbare analist Ming-Chi Kuo liet eerder weten dat we in de eerste helft van 2020 Bluetooth headphones, MacBooks (met vernieuwd toetsenbord) en een draadloze oplaad-pad mogen verwachten. Er is een kans dat we een aantal van deze producten ook tijdens het evenement te zien krijgen.

Op dit moment is iOS 13.4 in beta en de kans is aanwezig dat Apple ervoor kiest om rond deze tijd ook de update voor het besturingssysteem uit te rollen. Het systeem krijgt onder andere nieuwe functionaliteiten als iCloud Sharing en nieuwe Memoji-stickers. Benieuwd wat 13.4 nog meer te bieden heeft, lees dan zeker even dit artikel.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Tile is geweldig.

  vooral voor chaoten als ik.

 • Profielfoto
  steveb

  Waarom zoveel domme benamingen
  Eerst AirPodpro.
  Nu airtag. Waarom niet gewoon itag

 • Profielfoto
  steveb

  Straks worden onze sleutels nog Aiki (Ikey)

 • Profielfoto
  steveb

  De lente wordt net als vorig jaar een moment om nieuwe diensten aan te kondigen.
  Uit eerdere artikels leid ik af

  iOS 13.4 brengt ons waarschijnlijk de apple key. Maakt onze auto (en huis) sleutel nog wat “klein”er
  Natuurlijk zou een “klein” tag toestel daar goed bij passen.

  Een “klein”ere smartphone. iPhone 9(S)E

  hiermee kan je een « klein » lente evenement vullen.

  One More thing
  Apple TV? In de vorm van een usb stick met aan de ene kant een HDMI 2.1 en langs de andere kant thunderbolt 3.