Apple introduceert mogelijk iPad toetsenbord met trackpad

Door: Mark Hofman - 8 reacties
iPad Pro
(Afbeelding: Apple inc.)

Apple is bezig met plannen om een nieuw iPad toetsenbord op de markt te brengen, zo meldt The Information. Dit nieuwe toetsenbord is, in tegenstelling tot de varianten die nu op de markt zijn, mogelijk voorzien van een trackpad.

Volgens de bron van The Information wordt het nieuwe toetsenbord tegelijkertijd gelanceerd met een vernieuwde versie van de iPad Pro.

iPad Pro toetsenbord met trackpad

De komst van een trackpad op een extern toetsenbord voor de iPad, zou een volgende stap van Apple betekenen. Een volgende stap om de iPad, op het gebied van productiviteit, nog gebruiksvriendelijker te maken. Hierdoor wordt ook de overeenkomsten met een normale laptop steeds groter.

iPadOS biedt op dit moment al ondersteuning voor een muis, maar dat is een extensie van de iPad’s AssistiveTouch technologie. De gebruiker moet via de instellingen de ondersteuning zelf handmatig aanzetten. En wanneer je dat al voor elkaar gekregen hebt, dan zul je het zonder de traditionele cursor moeten doen. Het is een grote ronde cirkel die voorzien is van een stip in het midden. Wat dat betreft is er vanuit Apple weinig motivatie te vinden om de gebruiker een muis te laten gebruiken.

muis 16x9
Magic Mouse Afbeelding: Pexels

Mocht het bedrijf ervoor kiezen om een toetsenbord met trackpad op de markt te brengen, dan is dat een ander verhaal. Het zou zomaar eens goed mogelijk kunnen zijn dat Apple het gebruik van een muis, op softwaregebied, meer gaat ondersteunen.

Verdere ontwikkeling iPadOS

Deze week ging Apple, tijdens een vergadering met investeerders, zelf ook al verder in op iPadOS. Softwarebaas Craig Federighi zei tijdens de vergadering:

“Als ons werk omtrent iPadOS je bevallen is, hou ons dan goed in de gaten. We blijven er aan werken.”

Het is dan ook geen verrassing dat we nieuwe update rondom het besturingssysteem kunnen verwachten. Maar mocht het bedrijf uit Cupertino daadwerkelijk een toetsenbord inclusief trackpad op de markt brengen, weten we in ieder geval wat een van deze ontwikkelingen kunnen zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Huh, ik dacht dat die er al was voor de iPad 1.

 • Profielfoto
  Caszz

  Hopelijk ook compatibel met de huidige iPad Pro en niet alleen de aankomende nieuwe. 🤨

 • Profielfoto
  csteelooper

  computer space op 28 februari 2020 21:34
  Huh, ik dacht dat die er al was voor de iPad 1.

  Nope. Is er nooit (officieel) geweest. iOS heeft tot op iOS12 nooit officieel ondersteuning gehad voor een muis, in welke hoedanigheid dan ook. Als je een iPad op een versie tot en met iOS5 jailbreakte, dan kon je wel packages installeren die het een en ander mogelijkmaakte. Later werden die nog bijgewerkt voor ondersteuning tot en met iOS10. Mogelijk zelfs nog later, maar daar heb ik geen ervaring mee. Tot en met iOS10 heb ik zelf best veel met jailbreaks gedaan; daarna niets meer.

  @Caszz dat hoop ik ook, maar om eerlijk te zijn zie ik ook niet in waaróm dit niet zou werken met de huidige iPad Pro. Behalve dan de ultieme reden van Apple-haters over de gehele wereld: “omdat het Apple is.” Maar daar ga ik nog maar even niet vanuit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Onzin!

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, en allemaal op 1 april.

 • Profielfoto
  steveb

  Klinkt als een MacBook (air pro) met A processor.
  Dat zal niet voor dit jaar zijn

 • Profielfoto
  donut

  +1 klinkt als een mac book…  maar dan één waarvan je het scherm los kan gebruiken als een iPad. Doe mij dan liever zoiets met OSX erop – veeel handiger.

   

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een laptop of desktop met touchscreen is vloeken in de kerk, maar een muis op een touchscreen apparaat kan dan ineens wel 🤦‍♂️