Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 februari 2020

Apple introduceert mogelijk iPad toetsenbord met trackpad

Apple is bezig met plannen om een nieuw iPad toetsenbord op de markt te brengen, zo meldt The Information. Dit nieuwe toetsenbord is, in tegenstelling tot de varianten die nu op de markt zijn, mogelijk voorzien van een trackpad.

Volgens de bron van The Information wordt het nieuwe toetsenbord tegelijkertijd gelanceerd met een vernieuwde versie van de iPad Pro.

iPad Pro toetsenbord met trackpad

De komst van een trackpad op een extern toetsenbord voor de iPad, zou een volgende stap van Apple betekenen. Een volgende stap om de iPad, op het gebied van productiviteit, nog gebruiksvriendelijker te maken. Hierdoor wordt ook de overeenkomsten met een normale laptop steeds groter.

iPadOS biedt op dit moment al ondersteuning voor een muis, maar dat is een extensie van de iPad’s AssistiveTouch technologie. De gebruiker moet via de instellingen de ondersteuning zelf handmatig aanzetten. En wanneer je dat al voor elkaar gekregen hebt, dan zul je het zonder de traditionele cursor moeten doen. Het is een grote ronde cirkel die voorzien is van een stip in het midden. Wat dat betreft is er vanuit Apple weinig motivatie te vinden om de gebruiker een muis te laten gebruiken.

muis 16x9
Magic Mouse

Mocht het bedrijf ervoor kiezen om een toetsenbord met trackpad op de markt te brengen, dan is dat een ander verhaal. Het zou zomaar eens goed mogelijk kunnen zijn dat Apple het gebruik van een muis, op softwaregebied, meer gaat ondersteunen.

Verdere ontwikkeling iPadOS

Deze week ging Apple, tijdens een vergadering met investeerders, zelf ook al verder in op iPadOS. Softwarebaas Craig Federighi zei tijdens de vergadering:

“Als ons werk omtrent iPadOS je bevallen is, hou ons dan goed in de gaten. We blijven er aan werken.”

Het is dan ook geen verrassing dat we nieuwe update rondom het besturingssysteem kunnen verwachten. Maar mocht het bedrijf uit Cupertino daadwerkelijk een toetsenbord inclusief trackpad op de markt brengen, weten we in ieder geval wat een van deze ontwikkelingen kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Apple introduceert mogelijk iPad toetsenbord met trackpad
Sluiten