Apple CarPlay: problemen duiken op door recente iOS-update

Door: Jelle van Es - 9 reacties
Apple CarPlay
Bron Volkswagen

Rondrijden in je auto is een stuk plezierig geworden dankzij Apple CarPlay. Genieten van je podcasts, Spotify of bellen via je iPhone is zodoende een fluitje van een cent. Maar dankzij nieuwe iOS-updates zouden er nu problemen zijn ontstaan.

Volgens de website Autoevolution geven meerdere gebruikers van een iPhone en Apple CarPlay aan last te hebben van lag wanneer ze bellen via de service. Het zou daarbij niet mogelijk zijn om goed gebruik te maken van het touchscreen

Apple CarPlay zou lag hebben dankzij laatste iPhone-updates

Het probleem zou zijn opgedoken in iOS 13.2 en update naar iOS 13.3.1 zou het probleem niet oplossen. En daarbij zou het niet uitmaken met welk model iPhone je zou bellen. Zowel gebruikers van de iPhone 6S, de 8, de X en de 11 hebben het probleem. Dankzij het probleem reageert het touchscreen heel erg langzaam tijdens het bellen.

Apple CarPlay in een Ferrari
Apple CarPlay vind je zelfs in een Ferrari. Klik/tap voor groter. (Afbeelding: EPA / Sandro Campardo)

Nu is echter wel de vraag hoevaak je het touchscreen tijdens het bellen gebruikt. Ik zou me kunnen voorstellen dat je belt en vervolgens dan een adres in wilt vullen op de Apple Kaarten-app. Wanneer dat dan heel langzaam gaat en je elke keer moet wachten tot je ingevulde commando in het beeld verschijnt, dat is gewoon funest. Maar buiten dat zou alles gewoon werken zoals het normaal werkt zolang je maar niet belt. Als je het probleem hebt, dan zit er niks anders op dan een opgegeven adres te onthouden en het in te vullen wanneer je klaar bent met bellen. Er zijn echter ook gevallen dat de CarPlay-functie van je auto volledig stopt met werken. Op dat moment zit er niks anders op dan de kabel van je iPhone los te koppelen en eer te bevestigen. Dat zou dan het probleem verhelpen.

Apple zelf zou nog niet gereageerd hebben op de problemen, waardoor het ook niet zeker is of er een fix aan komt. Wil je meer lezen over Apple CarPlay? Kijk dan hier.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Mac4altijd

  Ik heb er ook last van, maar niet alleen met bellen. Ook de navigatie via Google Maps reageert uiterst traag, de audio-kanalen worden niet/traag geladen, enz.

 • Profielfoto
  lucschram

  Nergens last van hier

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Ik bemerk dat FaceTime niet meer werkt. Je ziet alleen zwart beeld.

 • Profielfoto
  arno1975

  Nergens last van, gebruik alleen muziek, en eventueel route, maar zorg dat ik tijdens het rijden zo min mogelijk afgeleid wordt

 • Profielfoto
  evilonline

  Er zijn echter ook gevallen dat de CarPlay-functie van je auto volledig stopt met werken.”

  Alleen hier last van, soms lastig om tijdens het rijden de kabel er weer opnieuw in te doen, maar gelukkig is dit maar een paar keer voorgekomen. Verder met bellen geen last.

 • Profielfoto
  Ton Roeffen

  Bij mij blijft mijn scherm altijd op donker staan . Krijg hem niet meer in Daglicht stand. Zoals voorheen. Gruwelijk irritant.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Nergens last van, sterker, het probleem van het niet voorlezen van iMessage berichten is opgelost.

 • Profielfoto
  queenfan

  Heb nergens last van alleen van het kabeltje, vervangen en alles werkt zoals ik gewent ben.

 • Profielfoto
  boo-lee

  “Dankzij” gebruik je alleen in positieve zin. ;)  Het betekent hetzelfde als “is te danken aan”. Als het over iets negatief gaat gebruik je “is te wijten aan” of “door de schuld van” of een neutrale term als “vanwege”.