Jelle van Es
Jelle van Es Apple Inc. 3 februari 2020

Apple Arcade neemt Apple-website op creatieve manier over

De Apple website is normaal gesproken een baken van rust, waar je rustig kunt bekijken welke producten er beschikbaar zijn en voor welke prijs. Maar wanneer je nu de Amerikaanse versie van de website bezoekt, dan zul je merken dat er iets aan de hand is met Apple Arcade.

Op de Nederlandse versie merk je niks, maar wanneer je dus de Amerikaanse versie bezoekt en rustig naar beneden scrollt, dan zie je hoe verschillende games er een zooitje van maken. Denk daarbij aan een robot die over iPhones springt en Sonic the Hedgehog die in zijn auto over een MacBook scheurt.

Apple Arcade neemt website over

Mocht je dit bericht wat later lezen en niet helemaal doorhebben wat er aan de hand is, dan hebben we de onderstaande video die simpelweg laat zien wat er gebeurt is. Maar het is leuker om de website zelf te bezoeken en te ervaren wat er gaande is.

Terwijl je naar beneden scrolt zie je verschillende games die een rol spelen op de hoofdpagina en de website komt daardoor meer tot leven. Helemaal onderaan zie je een blok met de Airpods, waarbij het hoofdpersonage uit de game Oceanhorn een Airpod in zijn oor heeft. Als je daar dan over scrollt, dan levert dat ook weer een animatie op met uiteindelijk een knop voor de Apple Arcade zelf om er meer informatie over te krijgen.

Inmiddels is de Apple Arcade al een paar maanden uit. Het is een service waar je als gebruiker iets van vijf euro per maand voor betaalt en vervolgens krijg je toegang tot een bibliotheek met meer dan honderd games. Daar zitten heel wat toffe titels bij en is een ideale manier om games te ontdekken die je anders nooit zou gaan spelen. En alle games werken zonder reclames of andere irritante onderbrekingen. Wil je meer lezen over de service? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Apple Arcade neemt Apple-website op creatieve manier over
Sluiten