Angst voor het coronavirus: annuleert Apple straks de plannen voor WWDC 2020?

Door: Wesley Akkerman - 11 reacties
coronavirus
(Afbeelding: AFP / Philip Fong)

Links en rechts worden er evenementen met betrekking tot technologie geannuleerd door het coronavirus; geldt dit straks ook voor WWDC? CEO Tim Cook is nu nog optimistisch is. Toch kan het gebeuren dat men ook het jaarlijkse Apple-evenement voor ontwikkelaars schrapt.

Voor zover bekend lijden momenteel meer dan 82 duizend mensen aan het coronavirus en zijn er meer dan 2800 mensen aan overleden. Reden genoeg voor verschillende organisators van beurzen, en de bedrijven die er een stand huren, in het kader van technologie en gaming de plannen te annuleren. Zo weten we dat Mobile World Congress niet doorgegaan is. Ook de Game Developers Conference staat op losse schroeven; in elk geval Microsoft heeft al aangegeven niet meer te willen komen vanwege het virus. Facebook heeft zijn jaarlijkse conferentie ook al afgelast en de organisatie van de Olympische Spelen in Tokyo wacht de ontwikkelingen nog even af.

Apple en het coronavirus

Hoewel het nog even duurt, is nu natuurlijk de vraag: laat Apple het jaarlijkse WWDC-evenement voor ontwikkelaars wel doorgaan? Meestal kondigt Apple de datum voor het evenement in maart aan. En aangezien maart zondag begint, is het niet vreemd om hier even bij stil te staan.

WWDC 2019 iOS 13
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple heeft tot nu toe al rekening moeten houden met de verspreiding van het coronavirus. Zo moesten alle 42 winkels in januari tijdelijk dicht in China en waren er ook productieproblemen ontstaan. Daarom liet Apple ook al eerder weten dat het virus in elk geval effect gaat hebben op de omzet van dit kwartaal.

Uiteraard kan Apple de datum met een kanttekening aankondigen in maart. Zo kan het evenement doorgaan als we goed nieuws kunnen melden over het coronavirus. Apple kan het evenement alsnog annuleren als het virus niet onder controle is. Bovendien zou het evenement gewoon door kunnen gaan, maar dan zonder al te veel mensen. Iedereen zou dan kunnen meekijken via een live stream, zoals dat de laatste tijd vaker gebeurt met bedrijven die werken met tech en / of games.

In een interview met Fox Business Network laat CEO Tim Cook in elk geval weten positief te zijn over het virus. “Het lijkt erop dat het land het ergste achter de rug heeft”, zegt Cook over de ontwikkelingen in China. “Als je naar de cijfers kijkt, dan valt op dat ze elke dag een beetje dalen”. Voorlopig moeten we dus nog even wachten wat het coronavirus doet en of WWDC daadwerkelijk doorgaat of niet.

Fox Business Network

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  macqintosh

  Man man, wanneer stoppen we eens met die heisa? 80% ervaart het als verkoudheid, 27% als een griep en 3% overlijdt aan de gevolgen van complicaties. Aan gewone griep (die veel agressiever is) gaan er meer dood elk jaar en daar horen we nooit wat over en worden ook nooit evenementen voor geannuleerd. Ongelofelijk hoe media hier een pandemisch circus van maakt en de mensen “gek” probeert te maken.

 • Profielfoto
  macqintosh

  27% moet zijn 17%

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bij de Hema hier om de hoek is de handreiniger al uitverkocht.

  Blijkbaar zijn er toch veel Nederlanders behoorlijk angstig.

 • Profielfoto
  Night

  Bij bol.com wordt je ook al doodgegooid met mondkapjes

 • Profielfoto
  defores

  @macqontosh het is geen griep en jij mag het zien als heisa maar er zijn ook mensen die kwetsbaar zijn, daarom is de juiste aanpak belangrijk (bedoel daarmee niet paniek zaaien) maar wel dat we als burgers het advies opvolgens zoals goed je handen wassen, dat lijkt me een verantwoording naar elkaar toe.

 • Profielfoto
  Frans

  macqintosh op 28 februari 2020 18:07
  Man man, wanneer stoppen we eens met die heisa? 80% ervaart het als verkoudheid, 27% als een griep en 3% overlijdt aan de gevolgen van complicaties. Aan gewone griep (die veel agressiever is) gaan er meer dood elk jaar en daar horen we nooit wat over en worden ook nooit evenementen voor geannuleerd. Ongelofelijk hoe media hier een pandemisch circus van maakt en de mensen “gek” probeert te maken.

  Inderdaad. Volgens https://www.volksgezondheidenzorg.info waren er in het griepseizoen 2018/2019 400 duizend mensen met gewone griep en zijn er 2.900 mensen aan overleden, in Nederland.

   

 • Profielfoto
  macqintosh

  defores op 28 februari 2020 22:28
  @macqontosh het is geen griep en jij mag het zien als heisa maar er zijn ook mensen die kwetsbaar zijn, daarom is de juiste aanpak belangrijk (bedoel daarmee niet paniek zaaien) maar wel dat we als burgers het advies opvolgens zoals goed je handen wassen, dat lijkt me een verantwoording naar elkaar toe.

  Nee, weet ook wel dat t geen griep is, dat zeg ik ook niet. Griep is ernstiger dus de heisa is zwaar overtrokken en daarbij zijn de voorzorgsmaatregeken common knowledge, immers bij elk virus gelden deze zo ook bij de jaarlijkse griep. En ook bij elk virus zijn er kwetsbare groepen die eigenlijk ook altijd dezelfde zijn logischerwijs. De ouderen, zieken en kleine kinderen. Zo what’s new? Precies niets behalve dan t virus zelf. Kortom; mediacircus.

 • Profielfoto
  defores

  @macquntosh het is helemaal nog niet bekend of griep erger aangezien nog lang niet alle gegevens bekend zijn.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Griep verspreidt zich veel sneller (Corona is nu weken actief en we zitten nog maar op een 100K). En na enkele weken ervaart 80% niets meer dan een verkoudheid dus ik verwacht niet dat het opeens apocalyptisch wordt. Mijns inziens en ik denk velen met mij wordt het allemaal dik opgeblazen want de media wil niets lievers dan het einde der tijden aankondigen (degene met die scoop wint de “race”). Elk programma vult zijn tijd met Corona, elke dag weer met over het algemeen alleen maar “wat als…?” inhoud.

   

  PS: Het is geen macqOntosh, ook geen macqUntosh maar macqIntosh;-)

 • Profielfoto
  SvS

  Apple kan ook -als het moet- gewoon live streamen vanuit 1 kamertje met mooie decor. Veel goedkoper.

 • Profielfoto
  bugboy

  SvS op 1 maart 2020 11:26
  Apple kan ook -als het moet- gewoon live streamen vanuit 1 kamertje met mooie decor. Veel goedkoper.

  De WWDC is meer dan alleen de keynote.