Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 28 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Angst voor het coronavirus: annuleert Apple straks de plannen voor WWDC 2020?

Links en rechts worden er evenementen met betrekking tot technologie geannuleerd door het coronavirus; geldt dit straks ook voor WWDC? CEO Tim Cook is nu nog optimistisch is. Toch kan het gebeuren dat men ook het jaarlijkse Apple-evenement voor ontwikkelaars schrapt.

Voor zover bekend lijden momenteel meer dan 82 duizend mensen aan het coronavirus en zijn er meer dan 2800 mensen aan overleden. Reden genoeg voor verschillende organisators van beurzen, en de bedrijven die er een stand huren, in het kader van technologie en gaming de plannen te annuleren. Zo weten we dat Mobile World Congress niet doorgegaan is. Ook de Game Developers Conference staat op losse schroeven; in elk geval Microsoft heeft al aangegeven niet meer te willen komen vanwege het virus. Facebook heeft zijn jaarlijkse conferentie ook al afgelast en de organisatie van de Olympische Spelen in Tokyo wacht de ontwikkelingen nog even af.

Apple en het coronavirus

Hoewel het nog even duurt, is nu natuurlijk de vraag: laat Apple het jaarlijkse WWDC-evenement voor ontwikkelaars wel doorgaan? Meestal kondigt Apple de datum voor het evenement in maart aan. En aangezien maart zondag begint, is het niet vreemd om hier even bij stil te staan.

WWDC 2019 iOS 13
Klik/tap voor groter.

Apple heeft tot nu toe al rekening moeten houden met de verspreiding van het coronavirus. Zo moesten alle 42 winkels in januari tijdelijk dicht in China en waren er ook productieproblemen ontstaan. Daarom liet Apple ook al eerder weten dat het virus in elk geval effect gaat hebben op de omzet van dit kwartaal.

Uiteraard kan Apple de datum met een kanttekening aankondigen in maart. Zo kan het evenement doorgaan als we goed nieuws kunnen melden over het coronavirus. Apple kan het evenement alsnog annuleren als het virus niet onder controle is. Bovendien zou het evenement gewoon door kunnen gaan, maar dan zonder al te veel mensen. Iedereen zou dan kunnen meekijken via een live stream, zoals dat de laatste tijd vaker gebeurt met bedrijven die werken met tech en / of games.

In een interview met Fox Business Network laat CEO Tim Cook in elk geval weten positief te zijn over het virus. “Het lijkt erop dat het land het ergste achter de rug heeft”, zegt Cook over de ontwikkelingen in China. “Als je naar de cijfers kijkt, dan valt op dat ze elke dag een beetje dalen”. Voorlopig moeten we dus nog even wachten wat het coronavirus doet en of WWDC daadwerkelijk doorgaat of niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Angst voor het coronavirus: annuleert Apple straks de plannen voor WWDC 2020?
Sluiten