Analist verwacht dat de iPhone 9 goedkoper wordt dan de iPhone 8

Door: Jelle van Es - 6 reacties
iPhone rood in hand 16x9
(Afbeelding: Pexels)

Wanneer je nu de Apple Store binnenloopt en de goedkoopste iPhone 8 wilt scoren, dan betaal je 539 euro. In de Verenigde Staten is dat 449 dollar. Volgens de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo gaat de iPhone 9, die we ook een lange tijd de SE2 hebben genoemd, minder dan dat kosten.

Volgens hem gaat de iPhone 9 voor dezelfde prijs als de iPhone SE worden verkocht. Die laatste werd begin 2016 gelanceerd voor een prijs van 399 dollar. Daar kreeg je destijds 16GB opslag voor.

iPhone 9 moet echt betaalbaar gaan worden

De iPhone 9 zou dus straks ook voor 399 dollar in de winkel komen te liggen, maar dan krijg je wel een model met een opslag van 64GB. Dat is voor de meeste consumenten die een budget iPhone zoeken meer dan genoeg. Ming-Chi Kuo deed zijn uitspraak al eerder en zijn uitspraak wordt nu versterkt door een rapport dat is opgesteld door Fast Company. Voor de verkoopprijs baseren zij zich op een bron binnen de iPhone supply chain.

iPhone 9
De iPhone 9 gaat vermoedelijk op de iPhone 8 lijken. Afbeelding: Apple

Met de iPhone 9 hoopt Apple consumenten met een kleiner budget te overtuigen om een iPhone in huis te halen. Daarbij zou het nieuwe model ideaal zijn voor hen die vier jaar geleden de iPhone SE hebben aangeschaft. Met het nieuwe model krijg je dan gelijk veel meer kracht, mogelijkheden om goede foto’s te maken en veel meer opslagruimte. Daarnaast zou de budget-iPhone gebruik maken van de A13-processor, wat weer handig is voor toekomstige updates van iOS. Met de nieuwe processor ben je waarschijnlijk een paar jaar verzekerd van updates en verbeteringen.

Ook zou je met de verbeterde kracht redelijk goed gebruik kunnen maken van de games die op de Apple Arcade worden aangeboden. En het 4,7 inch scherm zou goed gebruikt kunnen worden om series op AppleTV+ te bekijken. Door meer gebruikers op dat soort services aan te sluiten, zou de iPhone 9 makkelijker voor een lagere prijs kunnen worden aangeboden. Wil je meer lezen over het nieuwe model? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  reneo

  Laat maar komen! Onze kinderen zijn aan een nieuwe iphone toe en die hebben echt geen budget voor een iPhone 11.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb mij altijd afgevraagd wanneer Apple/iPhone analist een beroep is geworden. Vroeger heette dat gewoon fanboy zonder vriendin die zich op fansites over Apple uitsprak over wat hij dacht dat ging gebeuren.

 • Profielfoto
  xaddict

  Waarschijnlijk wordt dit dan een iPhone 8 lookalike en dat zou dan samen met een waarschijnlijk slechtere camera mijn enige problemen ermee zijn.

  Ik vond de iPhone 7 te gek toen ik hem kocht (nog met 3D Touch) maar de X, XS en 11 hebben veranderd wat mensen verwachten van een iPhone. Een “oud” design om een “nieuwe” telefoon zou dan alsnog een dealbreaker zijn voor veel mensen denk ik.

  Als ze het voor elkaar krijgen de XR vorm en functies in zo’n goedkope telefoon te stoppen daarentegen 😍

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb er nog eentje in die categorie. “Philips AirFryer XL krijgt een groter mandje en wordt goedkoper”

  – Shmoo Philips analist.

 • Profielfoto
  Melle

  Shmoo toch.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik kan niet wachten. 🤓