AirPods Pro Lite: productie vooruitgeschoven, release onduidelijk

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
AirPods Pro
(Afbeelding: Apple)

Onlangs kwam in het nieuws dat Apple zou werken aan zogenaamde AirPods Pro Lite-oordoppen. Wat er precies Lite aan is, is onduidelijk. De bron van het bericht, DigiTimes, heeft daar vooralsnog geen extra informatie over gegeven. De site heeft niet een al te hoge reputatie als het om geruchten gaat.

Vooralsnog is het dus niet duidelijk of het om een derde generatie AirPods-product gaat of misschien wel een nieuwe telg in de AirPods Pro-lijn van Apple. We weten dus nu nog niet wat we precies mogen verwachten van de AirPods Pro Lite, maar DigiTimes laat in elk geval wel weten dat de plannen omtrent de productie mogelijk veranderd zijn. Die productie zou namelijk in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan, maar dat gaat nu dus niet (meer) door.

‘AirPods Pro Lite-productie vooruitgeschoven’

Verder omschrijft DigiTimes de oordoppen als een instapmodel van de AirPods Pro-lijn, maar verder worden er geen details gegeven. Het gaat om de volgende quote die in het (betaal)artikel staat, die via de site Macrumors naar buiten gebracht is.

AirPods Pro
De populaire oortjes van Apple (Afbeelding: OMT)

Production of the ‌AirPods Pro‌ Lite, an entry-level version of Apple’s ‌AirPods Pro‌ series, is unlikely to kick off in the second quarter as originally planned, according to industry sources.

Op moment van schrijven is het wel angstvallig stil omtrent het nieuws en het bestaan van de AirPods Pro Lite. De reguliere variant van de Pro-oordoppen, de AirPods Pro, is eind vorig jaar op de markt gebracht, dus misschien is het nog te vroeg om te spreken over een opvolger (als in: de derde generatie). Het lijkt dus te gaan om een model dat naast de Pro-versie kan bestaan, dat goedkoper aangeboden wordt. Mogelijk heeft de Pro Lite dan toch enkele functies die we niet op de normale AirPods tegenkomen, maar dat is speculatie onzer zijde.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  error

  Ik vond ‘Pro’ achter ‘AirPods’ al een serieuze degradatie van de term ‘Pro’ (zoals gebruikt in Mac Pro, MacBook Pro en iMac Pro). Waarom is noise cancelling ineens voor professionals? Goedkope marketing.

  Maar ‘Lite’ achter ‘Pro’ is helemaal absurd. Maar goed, wellicht helemaal niet de uiteindelijke naam, vooralsnog allemaal geruchten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  error op 18 februari 2020 16:49
  Ik vond ‘Pro’ achter ‘AirPods’ al een serieuze degradatie van de term ‘Pro’ (zoals gebruikt in Mac Pro, MacBook Pro en iMac Pro). Waarom is noise cancelling ineens voor professionals? Goedkope marketing.

  Maar ‘Lite’ achter ‘Pro’ is helemaal absurd. Maar goed, wellicht helemaal niet de uiteindelijke naam, vooralsnog allemaal geruchten.

  Pro is niet per definitie Professional. Pro is gewoon “beter dan het onderliggende”, maar hóeft niet per se Professional te betekenen.

  Wat betreft Pro Lite ben ik het helemaal met je eens… Dat kán gewoon niet. Zeker niet als een merk nou eenmaal (terecht of niet) het imago van luxe heeft zoals Apple…