Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 3 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Aantal verscheepte iPhones in eerste kwartaal lager door coronavirus’

Ming-Chi Kuo, de analist die Apple nauwlettend in de gaten houdt, denkt dat het aantal verscheepte iPhones in het eerste kwartaal daalt door het coronavirus. Dat percentage daalt mogelijk met tien procent. Heel de smartphonemarkt gaat hier mogelijk last van hebben.

De situatie omtrent het coronavirus heeft zich snel ontwikkeld de afgelopen weken en verschillende technologieanalisten denken nu dat het invloed gaat hebben op allerlei techbedrijven. Zo ook Apple, die deze lente met onder meer de iPhone 12-serie en de iPhone SE 2 in productie zou nemen. Ondertussen loopt de verkoop van de iPhone 11 nog rustig door. Maar voor hoe lang nog?

‘Coronavirus heeft invloed op Apple-productie’

Kuo heeft de voorspelling gedaan dat het coronavirus straks het aantal verscheepte iPhones met tien procent doet afnemen. Dat geldt alleen nog voor het eerste kwartaal van 2020; over het tweede kwartaal is nog moeilijk iets te zeggen. Het aantal verscheepte iPhones in het eerste kwartaal van dit jaar moet uitkomen op 36 to 40 miljoen stuks, aldus de bekende analist.

iPhone SE 2 iPhone 8 Apple
Klik/tap voor groter.

Verder zijn nog er nog een aantal factoren die invloed kunnen hebben op de smartphonemarktgroei in het algemeen. Bijvoorbeeld de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, maar ook het te hoog inzetten op 5G-smartphones. Fabrikanten gaan er mogelijk te gemakkelijk van uit dat consumenten snel hun huidige telefoon inwisselen voor een 5G-variant..

Virus heeft nog meer invloed

Vorige week kwam Kuo ook al in het nieuws vanwege een groot aantal voorspellingen. Zo moet er onder meer een draadloze oplader aankomen, evenals de AirTag (een bluetoothtracker voor je spullen) en een koptelefoon. Ook hier zou het coronavirus invloed op kunnen hebben: de productie zou namelijk vertraging kunnen oplopen, waardoor de producten mogelijk later gelanceerd worden.

Daarnaast kwam eerder al in het nieuws dat Apple alle Apple Stores en kantoren gesloten heeft in China vanwege het virus. Dat is in elk geval tot en met 9 februari aanstaande. Het is nog niet duidelijk of de locaties langer dicht blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Aantal verscheepte iPhones in eerste kwartaal lager door coronavirus’
Sluiten