Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 21 februari 2020

’13-inch MacBook Pro krijgt tiende generatie Intel-processor Ice Lake’

Nu de 16-inch MacBook Pro lang en breed beschikbaar is met allerlei upgrades, is het de vraag: waar blijft het nieuwe 13-inch model? En welke upgrades mogen we voor die laptop verwachten? Als we de geruchten mogen geloven, dan krijgt het apparaat in elk geval een tiende generatie Intel-processor, genaamd Ice Lake.

De MacBook Pro met een 16-inch scherm heeft natuurlijk dat fijnere scherm en dat veel betere toetsenbord met scissor-switches (in plaats van dat butterfly-toetsenbord). Ook daarover vragen geïnteresseerden zich af of die verbeteren naar het model komen met het ietwat kleinere scherm. Onlangs verschenen er in elk geval heel wat geruchten over de 13-inch versie van de Pro. Zo schreef Macrumors over een persoon die een dergelijke laptop getest heeft in een benchmark, waardoor het idee nu leeft dat we dus een Ice Lake-processor krijgen.

MacBook Pro
Klik/tap voor groter.

13-inch MacBook Pro met Ice Lake-processor

Als de nieuwe cijfers (mits ze kloppen) naast de cijfers van het huidige model uit 2019 gelegd worden, dan zien we dat de 13-inch MacBook Pro voor het aankomende jaar een verbetering in processorkracht van twaalf procent krijgt. De grafische prestaties zouden er zelfs met 29 procent op vooruitgaan. Verder is het zo dat de huidige generatie Pro-laptops nog gebruikmaakt van de achtste generatie Intel-processors. We mogen er dus ergens ook wel van uitgaan dat de snelheid en kracht er stevig op vooruitgaan.

Mocht dat nieuwe 13-inch MacBook Pro inderdaad de Ice Lake-processor krijgen, dan is dat in elk geval de eerste MacBook die profiteert van de nieuwe chipset van Intel. De verwachting is dat het model in de eerste helft van 2020 op de markt komt. Tenminste, als we alle tot nu toe verschenen geruchten mogen geloven. In maart organiseert Apple mogelijk een voorjaarsevenement. Daar zou de laptop dus gepresenteerd kunnen worden. Toch lijkt dat op dit moment nog niet vast te staan. En anders hebben we natuurlijk altijd de WWDC nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’13-inch MacBook Pro krijgt tiende generatie Intel-processor Ice Lake’
Sluiten