WhatsApp stopt ondersteuning voor oudere iPhones

Door: Night - 10 reacties
WhatsApp icon op een iPhone
Graphic: Raymon Mens / OMT

Dat Apple degelijke toestellen bouwt, is geen geheim. Ook worden de iPhones nog lang door het bedrijf ondersteund. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel. Zo stopt WhatsApp vanaf 1 februari de ondersteuning voor oudere iPhones.

Zover bekend zijn er nog miljoenen oudere iPhones in omloop. Heb jij ook nog een iPhone uit de ‘beginjaren’? Let dan even op. De populaire berichten-app WhatsApp stopt namelijk op 1 februari 2020 met de ondersteuning voor diverse typen iPhone.

WhatsApp stopt met ondersteunen van iOS 8 of ouder

Het betreft iPhones die nog op iOS 8 of ouder draaien. In veel gevallen kun je via Software Update nog naar een nieuwere versie van iOS gaan. Dat geldt helaas niet voor iPhone, ouder dan de 4S. Deze toestellen ondersteunen geen hogere versie van IOS. Het gaat dus om toestellen die voor 2013 zijn uitgebracht.

Zover nu bekend zal een bestaand WhatsApp account nog wel bruikbaar blijven, maar op de oudere iPhone is het niet meer mogelijk een nieuw account aan te maken of een bestaand account te verifiëren.

Weet je niet zeker welk besturingssysteem je iPhone gebruikt? Tap dan op Instellingen → Algemeen→ Software-update. Dan zie je direct welke versie iOS je telefoon heeft.

Nieuwe functies

WhatsApp laat weten dat de beslissing om deze oudere besturingssystemen niet meer te ondersteunen, niet gemakkelijk was. Het was echter een noodzakelijke stap om nieuwe functies te kunnen implementeren. Dat benadrukte het bedrijf in een persbericht:

Terwijl we vooruitkijken naar onze volgende zeven jaar, willen we onze inspanningen richten op de mobiele platforms die de overgrote meerderheid van de mensen gebruiken. Dit was een moeilijke beslissing voor ons, maar de juiste om mensen betere manieren te geven om contact te houden met vrienden, familie en geliefden met WhatsApp.

Als u een van deze betrokken mobiele apparaten gebruikt, raden we u aan een upgrade uit te voeren naar een nieuwere versie van iOS of te kiezen voor een recentere iPhone om WhatsApp te blijven gebruiken.

 

Niet alleen iPhones zijn de klos

Niet alleen oudere iPhones moeten er overigens aan geloven, WhatsApp zal ook diverse oudere Android en Windows toestellen vanaf morgen niet meer ondersteunen.

Lees ook: ➔ Facebook ziet af van advertenties in WhatsApp

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Ruwepit

  “WhatsApp werkt niet meer op oudere iPhones” en “Zover nu bekend zal een bestaand WhatsApp account nog wel bruikbaar blijven, maar op de oudere iPhone sis het niet meer mogelijk een nieuw account aan te maken”

  Dus werkt het nog wel op oudere iPhones. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom ik de meuk op OMT nog lees

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan zal het wel weer wat drukker worden op OMT. ?

 • Profielfoto
  macqintosh

  De groep iOS 11 of ouder is slechts 9%. Waarvan ongetwijfeld grootste groep iOS 11-10 zal zijn dus waar hebben we t uberhaupt over?

 • Profielfoto
  Night

  Dan hebben we het dus nog steeds over miljoenen gebruikers….

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ben bang van niet…

  Jon Peters

 • Profielfoto
  macqintosh

  En zeker in Nederland en België kun je er wel van uit gaan dat dit 0 is.

 • Profielfoto
  Bart119

  Het gaat hier om 9 jaar oude iPhones, zoveel mensen zullen die ook niet meer gebruiken

 • Profielfoto
  DGE1965

  Eens stopt iets toch? Mijn iPhone 8 Plus is vast ook eens aan de beurt! Die is nu al achterhaalt maar doet het prima voor mij, daar gaat het om!

 • Profielfoto
  Night

  In 2015 had 4,7% van alle nederlanders met een mobiele telefoon nog een iPhone 4 en maar liefst 8% een 4S. Natuurlijk zal dat in de loop der tijd wel minder zijn geworden, maar zeker geen 0%. Bij mensen die zuinig zijn op hun telefoon – en als het toestel blijft voldoen aan de eisen van de gebruiker – zal de drang om een nieuwer toestel aan te schaffen laag zijn.

 • Profielfoto
  macqintosh

  2015 is 5 jaar terug (nou goed, ruim 4) dus die 4,7 en 8 is allang niet meer representatief. De groep die tig jaar met een telefoon doet is meestal ook de groep die niet aan zaken meedoet als Whatsapp (senioren etc.). Ik durf nog steeds te stellen dat in de Benelux het aantal iPhones met iOS 7 (iOS8 wordt namelijk nog wél ondersteund) of lager die ook nog eens Whatsapp gebruiken nihil te noemen is. En een iPhone 4 (want dat is de eerst die buiten de boot valt) komt uit 2010. Niemand redt het 10 jaar met een iPhone.