Weekend poll: ben jij beleefd tegen Siri, Google Assistent & co?

Door: Raymon Mens - 16 reacties
Siri icoon 16x9
Afbeelding: Apple, bewerking: OMT

Bestaan virtuele assistenten zoals Siri en Google Assistent alleen uit silicium en neurale netwerken? Vorig jaar hebben we geleerd dat er ook wel eens mensen meeluisteren voor kwaliteitsbewaking. Het is dus misschien maar beter om goede manieren te hebben. En beledig de toekomst niet, op een dag zullen deze assistenten de mensheid tot slaven reduceren.

Alle gekheid op een stokje. Uit een studie van het Pew Research Center blijkt dat 54% van de Amerikaanse gebruikers van tijd tot tijd “dank u” zegt tegen hun virtuele assistent. 62% van de vrouwen zegt “alsjeblieft”, vergeleken met 45% van de mannen. En jij, ben je beleefd tegen Siri, Google & co?

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  tarun

  Ik ben vooral zakelijk. Wil graag resultaat en gebruik dus niet meer woorden dan nodig.

 • Profielfoto
  Jan-Burger TROOST

  Subtiel hoor, die Nee optie…

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zeg GEEN bedankt tegen de digitale oren.

 • Profielfoto
  Betatester

  Nee, sterf is alleen voor me vriendin

 • Profielfoto
  Maarten

  Als Siri na de tiende keer het weer niet goed heeft dan is de nee optie zeer toepasselijk

 • Profielfoto
  KeKo

  Maarten op 4 januari 2020 17:57
  Als Siri na de tiende keer het weer niet goed heeft dan is de nee optie zeer toepasselijk

  Ik gebruik probeer Siri vooral te gebruiken in de auto. Dat werkt zelden en dan is bij de tiende keer “Nee, sterf” iets wat ik zou categoriseren bij de beleefd-opties vergeleken met wat ik zeg.:)

 • Profielfoto
  Henk Groot Wassink

  Siri is “by far” de domste “assistent”. Apple laat het hier zo enorm zitten. Het gebruik van Siri op de HomePod is echt dramatisch. Zelfs bij gebruik van Apple Music is het vaak zo dat het afspelen van albums of nummers niet via Siri lukt. NPO radio 3 spelen via TuneIn in via HomePod en Siri vraagt heel veel van je geduld. Apple doe hier iets aan!!!

 • Profielfoto
  gipsman

  Siri is inderdaad onstabiel en wispelturig op homepod, maar we blijven beleefd. Ja ik besef dat Siri eigenlijk niet echt bestaat, maar onbehouwen gedrag kan zich verspreiden naar de reële wereld, maw als je tegen Siri blaft dan is de kans groot dat je dit onwillekeurig ook gaat doen tegen mensen van vlees en bloed. PS ik ben nu in de usa bij familie die Alexa gebruiken; werkt net iets beter dan Siri ( Amazon weet meer dan Apple) en je hoeft je stem niet te identificeren (privacy issue!). De audio van die Amazon Alexaspullen is wel belachelijk slecht vergeleken met homepod en reguliere hifi audio.

 • Profielfoto
  gipsman

  Update Alexa><Siri. Ik heb Alexa nu wat intensiever getest en al bij al werkt het niet beter Siri. Ondanks de uitgebreide aankoopcatalogus cd/LP in amazon, is slechts een fractie daarvan echt beschikbaar via Alexa. Het is nogal oppervlakkig, eenheidsworst zeg maar. Google lijkt een beter alternartief voor siri (indien nodig) omdat je dan toegang tot youtube video hebt.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Als ze weer eens niet verstaat wat ik zeg, scheld ik wel eens. Dat verstaat ze dan heel goed. Ik denk dat veel mensen dat doen… daarom verstaat ze dat ook zo goed.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik bedank nooit, ben wel vaak verdrietig en teleurgesteld. AppleTV, CarPlay, HomePod, AppleWatch, iPhone… als het wel lukt ben ik ook nog altijd blij verrast. Een menselijke assistent van kaliber Siri was allang met kop en kont op straat geschopt. “Nee, sterf” dekt de lading wel.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik heb Siri niet meer meerijden. Irritant mens gewoon.

 • Profielfoto
  Kobes

  Ik scheld Siri ook verrot als het weer eens niet goed werkt. En ik hoop altijd dat iemand (een mens) dan inderdaad even luistert en zorgt dat de kansloze interactie die daaraan vooraf ging een keertje fixt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik gebruik Siri vrijwel nooit. Soms voor een grapje. Je hebt er erg weinig aan.

 • Profielfoto
  Airheart

  Gebruik het heel regelmatig. Bijvoorbeeld iemand bellen, gaat 10 keer sneller met Siri dan met mijn vingers opzoeken. Ik moet wel goed ar-ti-cu-le-ren.

  Als er iets niet lukt, bijvoorbeeld in de auto een WhatsApp naar iemand sturen (zo blij dat dan nog even herhaald wordt wat ze wil versturen), dan kan ik wel eens lekker gaan schelden.

 • Profielfoto
  Prometheus

  Ik gebruik Siri heel veel in de auto en soms thuis bij het koken om een timer te zetten. Ik vind Siri prima werken alleen ondervind ik problemen wanneer ik engelse namen of benamingen gebruik. Want Siri staat bij mij in het NL ingesteld en dan begrijpt ze veel dingen niet. Eigenlijk zou Siri meerdere talen tegelijk moeten kunnen begrijpen. Dus niet NL of EN maar NL én EN. Dat zou al heel veel fristratie schelen bij velen denk ik. Zeker bij mij.