Weekend poll: iPhone draadloos laden anno 2020

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Sinds 2017 kunnen alle nieuw geïntroduceerde iPhone-modellen draadloos laden. Apple ondersteunt de Qi-standaard en dat wil zeggen dat je praktisch alle draadloze laders kunt gebruiken. Handig voor op je nachtkastje of bureau. Snel is het echter nog steeds niet. Een iPhone volledig draadloos laden duurt ongeveer twee uur.

Tijd om de stand van zaken anno 2020 op te maken. Gebruik jij draadloos laden voor je iPhone? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  Nope, nooit gedaan. Het is inductie dus in theorie is het wel draadloos maar in de praktijk hangt er ook gewoon een kabeltje aan die schijf dus voor mij is dit niet écht draadloos. Bovendien kan je, wanneer hij aan de kabel hangt, tenminste nog wat doen met je iPhone zonder het opladen te onderbreken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind thuis draadloos laden volstrekt onnodig. Ik laad mijn iPhone XS Max altijd met een iPad-lader: lekker snel!

  Draadloos laden zou alleen handig zijn als het op allerlei plaatsen kan, zoals in de trein etc.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik heb een Qi Dock naast mijn bed staan waar je de telefoon ook in landscape op kunt zetten. Superfijn als ik nog een YouTube filmpje wil kijken aan het eind van de dag. Ook heel fijn om in slaap te vallen bij de Sunset app die als een soort screensaver je beeld langzaam verkleurt. Een soort Philips somneo maar dan minder duur

 • Profielfoto
  A KLERK

  Ik heb een Kruidvat lader naast m’n bed, een Action lader naast m’n Pc’s en een Ali Express lader in de auto. IDEAAL!

 • Profielfoto
  Frans

  Ik heb een Lightning dock op het nachtkastje waarin mijn iPhone langzaam opgeladen wordt, dat is beter voor de accu en het mag toch de hele nacht duren. Met een kabel langzaam opladen is ook beter voor de planeet, want dat geeft minder energieverlies dan draadloos opladen, of snelladen, waarbij warmte vrijkomt die dan verloren gaat.

 • Profielfoto
  Melle

  Hier ook elke nacht draadloos laden en voor de rest eigenlijk nooit anders, behalve in de auto om de batterij drain van de gps te compenseren….

 • Profielfoto
  Kuifje_007

  Ik zou ook draadloos willen opladen maar dan moet ik de bookcase steeds losmaken. Vandaar laad ik altijd met een kabel op.

 • Profielfoto
  botoo

  Hyundai bureaulamp met ingebouwde QI maakt draadloos opladen ineens erg makkelijk.

 • Profielfoto
  pruus

  Na een eerste draadloos avontuur toch terug gegaan naar kabels. Ik heb magnetische kabels met magnetische plugs besteld en in gebruik genomen, ook in de auto. En ik ben er blij mee. Gemakkelijk los en aan te koppelen. Van AliExpress met een paar reserveplugs onder een tientje. Merk is. USLION. Sinds 1/2 jaar geen problemen mee gehad.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik wordt zo triest van al dat AliExpress gedoe – alsof het een kwaliteit is om goedkoop consumenten brol de halve planeet over te vliegen.

  aliexpress – Consument doet massaal een koopjes voor zaken die hem vermoedelijk niet gelukkiger maken. Check.

  Alieexpress – maakt in nog sneller tempo dan we al bezig waren de wereld kapot. Check.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Dan blijf jij toch lekker de hoofdprijs betalen voor dezelfde brol die hier bij de Action ligt?

  De wereld gaat toch wel naar de klote door overbevolking hoor, daar draagt Aliexpress echt niet aan bij.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik vind het grootste voordeel van draadloos laden dat de stekker er niet mee verslijt. Ik heb in het verleden soms best wel eens problemen gehad met een versleten stekker of met een pluisje in de stekker; dat je iPhone dan niet (goed) meer laadt.

  Kuifje_007 op 11 januari 2020 16:06
  Ik zou ook draadloos willen opladen maar dan moet ik de bookcase steeds losmaken. Vandaar laad ik altijd met een kabel op.

  Hier werkt het gewoon met de bookcase eraan hoor? Mijn vrouw heeft er ook zo’n ding omheen zitten en de iPhone laadt vrolijk op op mijn Belkin pad met de bookcase eromheen.

 • Profielfoto
  Atjous

  In 99% van de gevallen laad ik mijn XR op met de oplader van mijn MaBook.

  Incidenteel met een powerbank met draadloze voorziening.

 • Profielfoto
  defores

  De aansluiting van de iPhone is veel te fragiel (al bij een eerder toestel aansluiting problemen gehad), met draadloos laden heb je dat gefriemel met die kabels niet en dat is alleen maar beter

 • Profielfoto
  djneo

  Heb een draadloze lader in de auto, telefoon er in voor navigatie.

  super handig geen kabels die ik in mijn telefoon moet stoppen. best fijn
  Ook op het werk een Qi dock

  Thuis wel een kabel aan een 10Watt iPad lader, snel zat

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Na de zoveelste defecte dock connector (slecht contact) ben ik over op draadloos laden…

  In de auto slijten die connectors altijd erg hard door trillingen in een vaste houder met connector. Dus daar nu een QI lader, thuis ook, dat er 2x zo veel stroom nodig is en het derhalve erg lang duurt nemen we maar voor lief.

 • Profielfoto
  Wauters

  Ergens denk ik nog altijd dat de 1A USB-C lader die bij het iphone-doosje zat mijn batterij het best houdt. Ik durf haast niets anders nemen!

  Komt waarschijnlijk door het trauma van spontaan uitvallende iPhone 6 die ik geruild heb voor een iPhone 6s die op ’t einde maar 6 uur mee ging.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Frans op 11 januari 2020 14:00
  Ik heb een Lightning dock op het nachtkastje waarin mijn iPhone langzaam opgeladen wordt, dat is beter voor de accu en het mag toch de hele nacht duren. Met een kabel langzaam opladen is ook beter voor de planeet, want dat geeft minder energieverlies dan draadloos opladen, of snelladen, waarbij warmte vrijkomt die dan verloren gaat.

  Dat dus.

  alleen soms last van minder goed contact met de lightning poort (ondanks originele kabels)

 • Profielfoto
  Sannetju

  Draadloos opladen vind ik super geen gedoe met draden 👍🏻🎉