Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 25 januari 2020
Leestijd: 1 minuut

Weekend poll: Apple vs. FBI

De discussie over Apple en de FBI (lees: iedere politiedienst) is door een recent verzoek van de dienst om een iPhone te ontgrendelen weer opgelaaid. Apple weigert net als in 2016 om de iPhone van een terrorist te ontgrendelen door middel van het maken van een backdoor.

Wat de iPhone-maker wel kan doen om de politiedienst te helpen, is de inhoud van iCloud-backups overdragen. Die zijn al jaren niet volledig versleuteld en afgelopen week kwam naar buiten dat Apple dit op verzoek van de FBI zo gebouwd heeft. Een goede balans, is Apple te behulpzaam, of doet het misschien wel te weinig? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen! Alle banners staan in dit artikel uit.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weekend poll: Apple vs. FBI
Sluiten