Weekend poll: Apple vs. FBI

Door: Raymon Mens - 6 reacties

De discussie over Apple en de FBI (lees: iedere politiedienst) is door een recent verzoek van de dienst om een iPhone te ontgrendelen weer opgelaaid. Apple weigert net als in 2016 om de iPhone van een terrorist te ontgrendelen door middel van het maken van een backdoor.

Wat de iPhone-maker wel kan doen om de politiedienst te helpen, is de inhoud van iCloud-backups overdragen. Die zijn al jaren niet volledig versleuteld en afgelopen week kwam naar buiten dat Apple dit op verzoek van de FBI zo gebouwd heeft. Een goede balans, is Apple te behulpzaam, of doet het misschien wel te weinig? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen! Alle banners staan in dit artikel uit.)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik had toch graag gezien dat iCloud ook versleuteld was.

 • Profielfoto
  Joerian

  Ik ook.
  Nu is iedereen zijn data vrijgegeven die dat wilt. Doormidden van backups. Een terrorist zal geen backup maken.

 • Profielfoto
  Melle

  Blijft moeilijk geval. Eigenlijk zou het zo moeten zijn: als er al zwart op wit. -100% bewezen is , gecontroleerd door de strengste onafhankelijke (buitenlandse) rechtbanken dat er schuld is. bv. Terrorisme – dan kan de iPhone vrij worden gegeven. (Om vb. Belangrijke aanwijzingen of extra gegevens te weten te komen voor toekomstige problemen)
  Dan wel. Niet om iemand zijn schuld te bewijzen… (denk ik – want blijft moeilijk)

 • Profielfoto
  donut

  Het is van de gekke dat de iCloud niet is versleuteld. gelukkig gebruik ik hem niet, maar Apple kan dus data verhandelen- etc…zal het niet doen natuurlijk…

  behalve aan…

  Wie controleert dat?

 • Profielfoto
  pruus

  Dit is zo’n moeilijk gebied. In eerste instantie denk je dat je zaken moet oplossen door dit soort privacy op te heffen. Maar aan de andere kant. Met zo’n idioot aan het stuur kan het beleid zich ook tegen anderen keren, zeg maar gewone burgers, dat doen despoten of halve gekken ook. Stel je de vraag als je de telefoon van jouw geliefde vindt die overleden is. Kun je dan wel bij alle data als jij de toegangscode niet hebt. Krijgt je dan hulp van om het te openen. Ik denk het niet. Dus alles maar gewoon versleutelen. En het zal niet de eerste Enigma zijn die later ontsleutelt wordt.

 • Profielfoto
  RW076

  “Is een goede balans.”

  Hoezo moet er balans zijn?