Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 31 januari 2020

Uitrol vernieuwde Apple Maps in VS afgerond, nu is Europa aan de beurt

Apple heeft aangekondigd dat de uitrol van de vernieuwde Apple Maps vanaf nu in de Verenigde Staten afgerond is. Daardoor kan het bedrijf zich nu ook op andere markten concentreren. Daarom is het nu de beurt aan Europa, laat het bedrijf weten.

Apple laat tevens weten dat het vernieuwde versie van Apple Maps staat voor een snellere en meer accurate navigatie, verbeterde details, meer wegen en nog veel meer. Vorig maand was de uitrol officieel al tot een eind gekomen, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf uit Cupertino er iets over bekendmaakt. Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor internetsoftware en -diensten, zegt dat de vernieuwde versie van Maps binnenkort ook naar Europa komt.

Nieuwe Apple Maps naar Europa

Naast het feit at de Apple Maps-applicatie, in Nederland ook wel Apple Kaarten genoemd, mag rekenen op een nieuw design en toegevoegde details, zijn er natuurlijk ook een aantal nieuwe functies.

Nieuwe versie van Apple Maps.

De optie Look Around geeft gebruikers toegang tot een blik op de weg in hoge resolutie, met 3D-fotografie en nog meer. Deze optie is overigens niet overal beschikbaar. Vooralsnog kun je dit alleen activeren wanneer je in New York City, the San Francisco Bay Area, Los Angeles, Las Vegas, Houston of Oahu bent, maar in de toekomst worden er meer steden aan de lijst toegevoegd.

Daarnaast wil Apple meer doen met je privacy in het de nieuwe app. Zo hoef je niet ingelogd te zijn met een profiel om gebruik te kunnen maken van de applicatie. Ook is de app op geen enkele manier verbonden aan je Apple ID. Ook wordt de locatie van de gebruiker na 24 uur verborgen. De locatie is dan niet meer exact, waardoor niet meer goed te achterhalen is waar de zoekopdracht vandaan kwam. Ook wordt er geen geschiedenis bijgehouden, zodat je niet kunt zien waar op gezocht werd en waar gebruikers geweest zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitrol vernieuwde Apple Maps in VS afgerond, nu is Europa aan de beurt
Sluiten