Uitrol vernieuwde Apple Maps in VS afgerond, nu is Europa aan de beurt

Door: Wesley Akkerman - 9 reacties
Apple Maps
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft aangekondigd dat de uitrol van de vernieuwde Apple Maps vanaf nu in de Verenigde Staten afgerond is. Daardoor kan het bedrijf zich nu ook op andere markten concentreren. Daarom is het nu de beurt aan Europa, laat het bedrijf weten.

Apple laat tevens weten dat het vernieuwde versie van Apple Maps staat voor een snellere en meer accurate navigatie, verbeterde details, meer wegen en nog veel meer. Vorig maand was de uitrol officieel al tot een eind gekomen, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf uit Cupertino er iets over bekendmaakt. Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor internetsoftware en -diensten, zegt dat de vernieuwde versie van Maps binnenkort ook naar Europa komt.

Nieuwe Apple Maps naar Europa

Naast het feit at de Apple Maps-applicatie, in Nederland ook wel Apple Kaarten genoemd, mag rekenen op een nieuw design en toegevoegde details, zijn er natuurlijk ook een aantal nieuwe functies.

Nieuwe versie van Apple Maps.

De optie Look Around geeft gebruikers toegang tot een blik op de weg in hoge resolutie, met 3D-fotografie en nog meer. Deze optie is overigens niet overal beschikbaar. Vooralsnog kun je dit alleen activeren wanneer je in New York City, the San Francisco Bay Area, Los Angeles, Las Vegas, Houston of Oahu bent, maar in de toekomst worden er meer steden aan de lijst toegevoegd.

Daarnaast wil Apple meer doen met je privacy in het de nieuwe app. Zo hoef je niet ingelogd te zijn met een profiel om gebruik te kunnen maken van de applicatie. Ook is de app op geen enkele manier verbonden aan je Apple ID. Ook wordt de locatie van de gebruiker na 24 uur verborgen. De locatie is dan niet meer exact, waardoor niet meer goed te achterhalen is waar de zoekopdracht vandaan kwam. Ook wordt er geen geschiedenis bijgehouden, zodat je niet kunt zien waar op gezocht werd en waar gebruikers geweest zijn.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Fijn dat Apple privacy hoog in het vaandel heeft. Mooi om te zien dat ze technieken bedenken en toepassen om gebruikers te beschermen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  En toch geen match voor Google Maps.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  lordoftheflatbush op 31 januari 2020 12:41
  En toch geen match voor Google Maps.

  Wat mis je dan in Apple Maps? Daar ben ik wel benieuwd naar…

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Ruud Ravenhorst op 31 januari 2020 13:38

  lordoftheflatbush op 31 januari 2020 12:41
  En toch geen match voor Google Maps.

  Wat mis je dan in Apple Maps? Daar ben ik wel benieuwd naar…

  Om te beginnen werk street view in Google overland, bij Apple alleen in een paar plaatsen. Ikzelf woon in Kansas en geen look around here.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker friemelen in de marge. Alsof er ook zoiets bestaat als [bedrijfsnaam] Maps Pro.

 • Profielfoto
  Frans

  Ook wordt de locatie van de gebruiker na 24 uur verborgen. De locatie is dan niet meer exact, waardoor niet meer goed te achterhalen is waar de zoekopdracht vandaan kwam.

  Huh? Ben ik de enige die dit niet snapt?

   

  Ook wordt er geen geschiedenis bijgehouden, zodat je niet kunt zien waar op gezocht werd en waar gebruikers geweest zijn.

  Ik vind het juist handig dat Google Maps eerdere zoekopdrachten onthoudt en presenteert als opties wanneer je start met zoeken. Werkt een stuk sneller wanneer je regelmatig naar bepaalde locaties gaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die hele laatste paragraaf is bullshit diarree. Ik denk dat de schrijver het zelf ook allemaal niet begrijpt maar er moest nog iets van privacy vriendelijkheid in verwerkt worden.

  Apple wil meer doen met je privacy? WTF is dat voor zin. En drie keer een zin beginnen met OOK ? Ik bedoel het mag ook allemaal maar werken.

 • Profielfoto
  error

  De enige reden waarom ik nooit Apple Maps gebruik: de app heeft geen idee dat er in Nederland ook mensen zijn die zich met een fiets verplaatsen. Auto, lopen, ov, taxi… het kan met Apple maps, maar fietsen? No way. Tsss…

 • Profielfoto
  recoiller

  lordoftheflatbush op 31 januari 2020 12:41
  En toch geen match voor Google Maps.

  Mijn stad ziet er in 3D in Apple Maps veel beter uit dan in Google.