Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 21 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook: ‘Augmented reality volgende grote technologieontwikkeling’

Apple-CEO Tim Cook is van mening dat de volgende grote technologie ontwikkeling augmented reality is. Die technologie moet zich in de komende vijf tot tien jaar sterk gaan ontwikkelen en veel invloed gaan hebben op ons dagelijks leven, aldus de directeur.

Cook is deze week in Ierland voor het in ontvangst nemen van een onderscheiding. Het bedrijf is namelijk al veertig jaar actief in dat land. Het is tevens de grootste werkgever met zo’n zesduizend banen in de plaats Cork. De onderscheiding wordt uitgereikt door IDA Ireland, een overheidsinstelling verantwoordelijk voor investeerders uit het buitenland. Na afloop heeft CEO Martin Shanahan nog een kort gesprek gehad met de Apple-directeur.

Augmented reality is ‘next big thing’

In de komende vijf tot tien jaar zullen we dus meer ontwikkelingen gaan zien op het gebied van augmented reality. Cook geeft aan “heel enthousiast” te zijn over de technologie en hij verwacht dat we er allemaal mee te maken gaan krijgen. Het wordt volgens hem namelijk “the next big thing”. Vooralsnog wordt de technologie gebruikt voor videogames, maar in de toekomst zijn er veel meer toepassingen mogelijk.

Augmented Reality ARKit
Klik/tap voor groter.

“Voor games is het al ongelooflijk. Maar ook voor dit gesprek kan het toegevoegde waarde hebben. Zo kunnen we het over een artikel hebben, dat we dat meteen tevoorschijn kunnen toveren en allebei kunnen lezen.”

Augmented reality zal volgens Cook mensen niet isoleren (wat nog wel eens over virtual reality gezegd wordt), maar kan juist mensen bij elkaar brengen. “We kunnen de technologie gebruiken om onze discussie te verbeteren; het is geen vervanging voor menselijk contact.”

Daarnaast kan augmented reality heel waardevol zijn in de gezondheidszorg, maar vooralsnog is Cook van mening dat die mogelijkheden nog niet goed genoeg onderzocht zijn om daar iets over te kunnen zeggen. Wel denkt hij dat de zorg goedkoper gemaakt kan worden.

Ondertussen heeft Apple zijn eigen augmented reality-bril nog niet aangekondigd, maar zou het bedrijf daar wel achter de schermen aan werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘Augmented reality volgende grote technologieontwikkeling’
Sluiten