Smoke app brengt Valve’s Steam (gedeeltelijk) naar Apple Watch

Op het gebied van gaming op de pc is Steam nog altijd het belangrijkste platform. Wanneer jij allemaal online vrienden hebt, dan is er nu een app op de Apple Watch die er voor zorgt dat je goed op de hoogte blijft.

Het gaat om de app Smoke. Deze geeft je natuurlijk niet de mogelijkheid om zelf games te spelen op Steam via je Apple Watch, maar is meer een sociale app. De app is overigens niet gemaakt door Steam-eigenaar Valve, maar door een derde persoon in de vorm van Damien Sheridan.

Check je Steam-voortgang op je Apple Watch

Zodoende is de kans groot dat niet alle informatie goed is overgezet van je Steam-account naar je Apple Watch. Het is vooral een app die je wat meer inzichten geeft. Zo heb je met de app bijvoorbeeld toegang tot je Steam-bibliotheek. Daar kun je zien welke games je in je bezit hebt en hoeveel uur je met een bepaalde titel hebt doorgebracht. Ook zie je gelijk de reviews van de games die je hebt.

Printscreens van de Smoke app

Belangrijker is echter dat je kunt zien dat je vrienden online zijn en welke games ze spelen. Dat is met name handig wanneer je ze wilt uitnodigen om samen met jou een game te gaan spelen. Ook is het mogelijk om nieuwtjes te lezen van de games die je in je bezit hebt. Dat laatste is vooral handig om erachter te komen of jouw game is voorzien van een update die bijvoorbeeld nieuwe content brengt. Vanuit de Apple Watch kun je die nieuwtjes als vervolgstap kopiëren en te delen met je vrienden. Op die manier is het mogelijk hen te waarschuwen dat er een nieuwe update is en dat zij die moeten gaan downloaden. Kortom, genoeg te doen met deze app.

Alle functies op een rij

Om goed te weten te komen welke functies allemaal te gebruiken zijn met de app, hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet. Dit kunnen gebruikers doen met de Smoke app voor de Apple Watch:

  • Alle games bekijken die je hebt en de progressie van de achievements die daarbij horen
  • Bekijken hoeveel uur je in een bepaalde titel gestoken hebt
  • Alle informatie over de games die jij en je vrienden hebben (prijs, reviews, aantal spelers, genre etc.)
  • Bekijken of vrienden online zijn (en welke games ze recentelijk gespeeld hebben)
  • Nieuwsartikelen zoeken (en opslaan op je telefoon) over de games die ze hebben
  • Aanpassen van de applicatie (thema-kleur en app icoon veranderen)
  • Opgeslagen nieuwsartikelen delen met je vrienden

De Smoke app voor Apple Watch is nu beschikbaar in de App Store.

Reageer op artikel:
Smoke app brengt Valve’s Steam (gedeeltelijk) naar Apple Watch
Sluiten