Meet je slaap zonder iPhone met de nieuwe Apple Watch-App van NapBot

Door: Thomas Aalderink - 8 reacties
Apple Watch Series 5
(Afbeelding: ANP / Evert Elzinga)

Wie volledig inzicht wil hebben in zijn of haar gezondheid kan niet zonder een slaaptracker. Je Apple Watch is daar de perfecte tool voor. Apple schijnt dan ook te werken aan een eigen app, maar tot die tijd moeten we het doen met derde partij applicaties. Eén van de meeste populaire apps om je slaap te meten is NapBot en die hebben een flinke update uitgerold.

De meest recente versie van NapBot maakt gebruik van de nieuwe CoreML on-device machine-learning functionaliteiten die sinds iOS 13 en WatchOS 6 beschikbaar zijn. Hierdoor kan de app het slaappatroon van de gebruiker nog beter in kaart brengen. Een andere grote toevoeging is dat je nu aan alleen je Apple Watch genoeg hebt om je slaap te meten. NapBot heeft sinds versie 1.3 namelijk ook een losstaande Apple Watch App.

Apple Watch App minder uitgebreid

Voordat versie 1.3 van NapBot beschikbaar was, kon je alleen je slaap meten met een Apple Watch als je ook de app op je iPhone had staan. Dat is nu dus niet meer het geval. Een Apple Watch met de app is voldoende, maar dan moet je wel genoegen nemen met een beperking. Je kunt namelijk alleen je slaap data van de afgelopen nacht inzien. Via de iPhone app krijg je toegang tot je volledige slaap geschiedenis.

De losstaande app voor je Apple Watch heeft daarnaast ook een redesign van de Siri wijzerplaat en complicaties (de kleine widgets op de wijzerplaat van de Apple Watch) voor alle wijzerplaten en mogelijke posities gekregen. Met deze opties kun je NapBot dus nog verder aanpassen aan jouw voorkeuren.

NapBot op je Apple Watch
NapBot op je Apple Watch (Afbeelding: NapBot / App Store)

NapBot was al een app vol verschillende functionaliteiten, maar met de nieuwe update komen er daar nog een aantal bij. Deze zijn vooral gericht op het nog beter meten van je slaap, maar er zijn ook nieuwe notificatie en widget opties. Dit alles bij elkaar maakt NapBot een nog beter app om je slaap te meten.

NapBot gratis proberen

Je kunt dit zelf zeven dagen gratis uitproberen. Vervolgens betaal je 0,99 euro per maand of 10,99 per jaar. Je downloadt de app hier in de App Store en daar vind je ook meteen alle nieuwe functies die dankzij versie 1.3 beschikbaar zijn.

9 to 5 Mac

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Het is echt niet haalbaar om je horloge in bed om te houden. Welk tijdstip van de dag gebruik je dan om het op te laden?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Laat die mensen lekker klooien met hun horloge. Wees blij dat ze je dochter met rust laten wanneer ze na de volleybaltraining alleen naar huis fietst.

 • Profielfoto
  jasper050

  Wat ik mij afvraag, wat heb je aan die informatie. Je komt te weten of je goed of slecht slaapt maar dat weet ik nu ook wel. Als je slecht slaapt helpt dan de app om beter te slapen? Denk het niet.

 • Profielfoto
  defores

  Moet je daarvoor per maand/jaar betalen? 🤭 zoiets hoort de apple watch toch zelf standaard te kunnen net als de andere sport horloges

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  xaddict op 21 januari 2020 15:47
  Het is echt niet haalbaar om je horloge in bed om te houden. Welk tijdstip van de dag gebruik je dan om het op te laden?

  Ik heb m altijd om tijdens slapen, ongeveer 45 minuten per dag aan de lader, tijdens douchen, omkleden, eten of wat dan ook. Gaat prima hoor. Mijn batterij hou ik meestal zo tussen de 40 en 85 %.

 • Profielfoto
  Q-collective

  xaddict op 21 januari 2020 15:47
  Het is echt niet haalbaar om je horloge in bed om te houden. Welk tijdstip van de dag gebruik je dan om het op te laden?

  Ik doe het meeste opladen overdag op kantoor. ‘S nachts laat ik hem wel op.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik wacht wel tot Apple er (eindelijk) zelf mee komt. een euro per maand ga weg zeg.

 • Profielfoto
  VxP

  @shmoo: waar slaat die reactie toch op???