Simyo komt met onbeperkt (langzaam) prepaid internet

Door: Raymon Mens - 4 reacties
simyo logo

Steeds meer providers bieden abonnementen met onbeperkt mobiele data aan. Prepaid was er echter nog geen optie voor onbeperkt mobiel internet, maar daar brengt Simyo nu verandering in. De provider komt met onbeperkt mobiel prepaid internet voor een tientje per maand. Het is echter wel traag.

De downloadsnelheid is gelimiteerd op 128 kbit/s. Dat is volgens de provider genoeg voor chatten, navigatie, surfen en e-mail. Video kijken of sociale media-apps gebruiken is echter zo goed als onmogelijk. Gezien de gemiddelde mobiele webpagina tegenwoordig meer dan een megabyte groot is (lang leve javascript, trackers en ads) hebben wij ook onze twijfels bij surfen op deze snelheid.

Nieuwe bundels prepaid data Simyo

De bundel met onbeperkt internet kan voor € 10,- worden aangeschaft en is 30 dagen geldig. Internetten kan alleen als er beltegoed aanwezig is. Naast deze nieuwe bundel, zijn ook de andere databundels die prepaid klanten kunnen kopen aangepast. Hierbij geldt een datalimiet en is de maximale downloadsnelheid 256 mbit/s en uploadsnelheid 150 mbit/s.

 Oude prijsNieuwe prijs
150 MB€ 5,00€ 5,00
500 MB€ 7,50€ 7,50
1000 MB€ 10,00€ 10,00
2000 MB€ 12,50
Onbeperkt traag€ 10,00

De virtuele provider maakt gebruikt van het netwerk van KPN. Naast prepaid-bundels heeft Simyo ook abonnementen. Die zijn vooralsnog ongewijzigd en bieden geen optie voor onbeperkt mobiel internet. Op moment van schrijven bieden Tele2, T-Mobile en KPN dergelijke abonnementen wel aan. Daarbij is de snelheid niet beperkt, maar geldt een limiet van 5 GB per dag. Die is steeds gratis aan te vullen met 1 GB extra data.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een onzin, ‘onbeperkt traag’ en dan nog 10 euro vragen. Bij T-Mobile heb je voor 15 euro bellen + zo’n 6GB snel internet of zo. Betere optie!

 • Profielfoto
  Yosemite

  MacAanZee op 5 januari 2020 19:58
  Bij T-Mobile heb je voor 15 euro bellen + zo’n 6GB snel internet of zo. Betere optie!

  Dit gaat om prepaid. Op de site van t-mobile zie ik dat ze voor 15 euro een prepaid bundel hebben met 1 GB data en 15 minuten of sms’jes. Dat is wat anders dan 6 GB.

 • Profielfoto
  jorusz_

  Ik gebruik alleen duurdere prepaid bundels in het buitenland en dat is (in Spanje iig) traag by default. Dit is dan wel een optie

 • Profielfoto
  RW076

  Wat is er mis met Robinmobile? Als ik dit zo zie, is dat zelfs nog beter.