Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 30 januari 2020

Render toont Apple Watch kloon van Oppo met gebogen schermranden

Apple is marktleider op het gebied van smartwatches en dus is het niet zo gek dat we regelmatig een kloon op de markt zien verschijnen. Dat lijkt binnenkort weer te gaan gebeuren. Er is namelijk een render verschenen van een door Oppo gemaakte smartwatch. De Chinese smartphoneproducent heeft goed gekeken naar de Apple Watch, maar lijkt ook iets unieks te gaan doen.

Dat ze bij Oppo aan een smartwatch werken is geen nieuws. Afgelopen december kondigde het bedrijf al aan dat er gewerkt werd aan een slim horloge. Om het publiek alvast warm te maken, werd dit bericht vergezeld door een afbeelding waarop alleen het silhouet te zien was. Dan kans is dan ook zeker aanwezig dat de gelekte render daadwerkelijk de smartwatch is waar Oppo aan werkt.

Apple Watch kloon met gebogen schermranden

Als je snel kijkt, zou je kunnen denken dat het een Apple Watch is. Ga je beter kijken, dan zul je snel een aantal verschillen ontdekken. Om te beginnen de knoppen aan de zijkant. Oppo heeft ervoor gekozen om niet de Digital Crown van Apple over te nemen, maar deze te vervangen door een extra knop. Daarnaast zien we ook iets opvallends dat de Apple Watch niet heeft.

Het scherm lijkt namelijk gebogen schermranden te gaan krijgen. De Apple Watch heeft wel aflopende randen, maar het scherm zelf is niet gebogen. Of Oppo dit alleen doet om hun smartwatch visueel aantrekkelijk te maken of dat het daadwerkelijk een functie heeft, is nog onduidelijk.

Oppo neemt mogelijk ook functies over

Ondanks de gebogen schermranden en het ontbreken van de Digital Crown is het overduidelijk dat Oppo goed naar de Apple Watch heeft gekeken. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook op het gebied van functies. Eerder deze week werd namelijk gelekt dat de Oppo ook populaire functies als de elektrocardiogram (of ecg) gaat overnemen.

Of dat daadwerkelijk waar is, wordt sterk in twijfel getrokken. De lekker heeft het bericht inmiddels namelijk ingetrokken. Dat lijkt niet te gaan gebeuren met de renders. De verwachting is dat deze behoorlijk dicht bij de waarheid zitten. We gaan het zien wanneer Oppo de smartwatch daadwerkelijk op de markt brengt.

Reageer op artikel:
Render toont Apple Watch kloon van Oppo met gebogen schermranden
Sluiten