Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 14 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Pro Mode voor MacBooks ontdekt in Catalina 10.15.3 Beta

Zoals je in onze uitgebreide review hebt kunnen lezen is de 16-inch MacBook Pro die vorig jaar verscheen een ongekende krachtpatser. Als je zware programma’s draait, is er geen betere machine voor onderweg. De limiet vinden is een hele uitdaging, en dat gaat in de toekomst nog lastiger worden. Het lijkt er namelijk op dat Apple binnenkort een Pro Mode gaat onthullen.

9 to 5 Mac heeft de Catalina 10.15.3 beta build helemaal uitgeplozen en ontdekt zo de eerste aanwijzingen die wijzen op een Pro Mode. Daarnaast vonden ze ook een beschrijving van wat deze modus gaat doen: “Apps may run faster, but battery life may decrease and fan noise may increase.” Dit klinkt als een soort turbo modus die je vaak tegenkomt op high-end gaming laptops.

Pro Mode voor MacBook

Dieper in de code is te lezen dat in deze Pro Mode de snelheidslimiet van de ventilatoren verhoogd wordt. Extra koeling betekent meer geluid en een hoger stroomverbruik, maar ook dat er meer gevraagd kan worden van hardware. Welke onderdelen harder gaan draaien en welke snelheidswinst dit gaat opleveren is nog onduidelijk.

Wat wel ontdekt werd is dat de Pro Mode net zo gaat werken als de Do Not Disturb mode in macOS. Dit betekent dat je de modus zelf kunt in en uit schakelen, maar ook dat deze de volgende dag automatische wordt uitgezet. Wanneer je een dag 8K beelden hebt geëdit, word je de volgende ochtend dus niet verwelkomd door blazende ventilatoren.

Verbeterde koeling

Dat Apple deze functie waarschijnlijk als eerste gaat uitrollen op de 16-inch MacBook is geen verrassing. De koeling van dit model is een grote verbetering ten opzichte van voorgaande modellen. Het lijkt erop dat Apple nu ontdekt heeft dat er zelfs nog meer uit te halen valt. Door de gebruiker de keuze te geven om hier gebruik van te maken, krijgt de 16-inch MacBook nog een plusje achter zijn naam.

MacBook Pro 16-inch 19 Macbooks
Klik/tap voor groter.

Turbostand voor oudere MacBooks

Het is dan ook nog maar de vraag of oudere MacBooks gebruik kunnen maken van de Pro Mode. Mogelijk is dat deze de turbostand ondersteunen, maar dan in een afgeslankte vorm. De Pro Mode lijkt vooral bedoeld voor nieuwe MacBook modellen, want het is aannemelijk dat deze qua koeling gelijk zullen zijn aan de 16-inch MacBook Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Pro Mode voor MacBooks ontdekt in Catalina 10.15.3 Beta
Sluiten