Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 januari 2020

CES 2020: Netatmo presenteert slim slot met HomeKit

Netatmo breidt zijn domotica-aanbod uit met een nieuw slim slot. De Franse fabrikant onthulde tijdens elektronicabeurs CES 2020 in Las Vegas een slot dat met HomeKit werkt. Het is een bijzonder minimalistisch slot dat alleen de cilinder in een bestaand slot vervangt.

Het Netatmo Smart Lock past op iedere deur met een standaard Europese cilinder. De rand moet minder dan 10 centimeter hoog zijn. Volgens de fabrikant kunnen handige consumenten de cilinder zelf vervangen.

Slim slot met HomeKit via Bluetooth

Het slot werkt naast HomeKit ook met een eigen app. Voor de verbinding wordt Bluetooth 4.2 gebruikt, maar je krijgt er ook drie sleutels bij. Die werken echter niet als traditionele sleutels. Een NFC-chip communiceert met het slot en ontgrendelt het. Je kunt zelf sleutels autoriseren en deactiveren. Het is ook mogelijk om een bepaalde sleutel de deur slechts voor een specifieke periode te laten openen.

Wat het Netatmo Smart Lock voor Apple-gebruikers vooral interessant maakt is ondersteuning voor HomeKit. Naast de app van de fabrikant, kun je het slot ook via bijvoorbeeld Siri bedienen of in een automatisering via Shortcuts (of in goed Nederlands: Opdrachten) integreren. Naar bed? Lampen uit, muziekje in de slaapkamer aan, deur op slot.

Netatmo Bluetooth slot homekit 001
Klik/tap voor groter.

Net als alle slimme sloten werkt het Netatmo-slot ook met een smartphone. De fabrikant heeft gekozen voor Bluetooth in plaats van Wi-Fi. Dat zorgt ervoor dat het slot ook werkt wanneer er geen internetverbinding is. De voeding bestaat uit één AAA-batterij en die gaat twee jaar mee. Een klein nadeel is dat het slot niet op afstand te configureren is. Dit moet naast de deur gedaan worden.

Prijs en verkrijgbaarheid Netatmo Smart Lock

Netatmo heeft nog niet aangegeven wanneer het slot verkrijgbaar is. Ook de prijs is nog onbekend. Wel weet de fabrikant te vertellen dat er geen abonnement nodig is. Netatmo nodigt geïnteresseerden uit om een ​​e-mailadres op de productpagina achter te laten. Dan volgt een notificatie wanneer de verkoop begint. Uiteraard zullen wij dat ook melden.

Netatmo slim slot homekit 002
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
CES 2020: Netatmo presenteert slim slot met HomeKit
Sluiten