CES 2020: Netatmo presenteert slim slot met HomeKit

Door: Raymon Mens - 14 reacties
netatmo homekit slot 16x9
Afbeelding: Netatmo

Netatmo breidt zijn domotica-aanbod uit met een nieuw slim slot. De Franse fabrikant onthulde tijdens elektronicabeurs CES 2020 in Las Vegas een slot dat met HomeKit werkt. Het is een bijzonder minimalistisch slot dat alleen de cilinder in een bestaand slot vervangt.

Het Netatmo Smart Lock past op iedere deur met een standaard Europese cilinder. De rand moet minder dan 10 centimeter hoog zijn. Volgens de fabrikant kunnen handige consumenten de cilinder zelf vervangen.

Slim slot met HomeKit via Bluetooth

Het slot werkt naast HomeKit ook met een eigen app. Voor de verbinding wordt Bluetooth 4.2 gebruikt, maar je krijgt er ook drie sleutels bij. Die werken echter niet als traditionele sleutels. Een NFC-chip communiceert met het slot en ontgrendelt het. Je kunt zelf sleutels autoriseren en deactiveren. Het is ook mogelijk om een bepaalde sleutel de deur slechts voor een specifieke periode te laten openen.

Wat het Netatmo Smart Lock voor Apple-gebruikers vooral interessant maakt is ondersteuning voor HomeKit. Naast de app van de fabrikant, kun je het slot ook via bijvoorbeeld Siri bedienen of in een automatisering via Shortcuts (of in goed Nederlands: Opdrachten) integreren. Naar bed? Lampen uit, muziekje in de slaapkamer aan, deur op slot.

Netatmo Bluetooth slot homekit 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Netatmo

Net als alle slimme sloten werkt het Netatmo-slot ook met een smartphone. De fabrikant heeft gekozen voor Bluetooth in plaats van Wi-Fi. Dat zorgt ervoor dat het slot ook werkt wanneer er geen internetverbinding is. De voeding bestaat uit één AAA-batterij en die gaat twee jaar mee. Een klein nadeel is dat het slot niet op afstand te configureren is. Dit moet naast de deur gedaan worden.

Prijs en verkrijgbaarheid Netatmo Smart Lock

Netatmo heeft nog niet aangegeven wanneer het slot verkrijgbaar is. Ook de prijs is nog onbekend. Wel weet de fabrikant te vertellen dat er geen abonnement nodig is. Netatmo nodigt geïnteresseerden uit om een ​​e-mailadres op de productpagina achter te laten. Dan volgt een notificatie wanneer de verkoop begint. Uiteraard zullen wij dat ook melden.

Netatmo slim slot homekit 002
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Netatmo

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik snap niet goed waarom mensen hun hele leven steeds storingsgevoeliger willen maken. Tegenwoordig moet je voor elke scheet al een wachtwoord onthouden, werkt alles via apps of wifi of een combinatie van beide, wat alles ontzettend storingsgevoelig maakt. Denk maar aan Sonos (wifi, dienst moet in de lucht zijn, app moet werken, etc.) tegenover een ouderwetse radio of cd-speler. Nu ook het slot van je deur al: leuk als je een keer thuis komt met een lege smartphone…

   

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Wordt dit slot ook ondersteund door andere omgevingen zoals Google Home en Alexa? HomeKit is prettig maar vooral in combinatie met een goed functionerende spraakassistent.

 • Profielfoto
  Shmoo

  [naam bedrijf] heeft nog niet aangegeven wanneer het [product] verkrijgbaar is. Ook de prijs is nog onbekend.

  Daar gaan we weer! CES [ jaartal ]. En dit maal duuzend over 7 dagen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Cenobyte op 6 januari 2020 12:15
  Ik snap niet goed waarom mensen hun hele leven steeds storingsgevoeliger willen maken.  … Nu ook het slot van je deur al: leuk als je een keer thuis komt met een lege smartphone…

  Je kunt je slot ook openen zonder smartphone. Zo dom zijn ze nu ook weer niet. .;)

  En het op afstand kunnen openen van de deur kan best handig zijn. Ik moet hier wel eens in het andere appartement zijn. Zonder mij een sleutel te geven, kan er nu een deur worden geopend. En ze weten dan ook voor wie ze hem openen, en op welk moment het al dan niet gewenst is.

 • Profielfoto
  JoriSsz

  Cenobyte op 6 januari 2020 12:15
  Ik snap niet goed waarom mensen hun hele leven steeds storingsgevoeliger willen maken. Tegenwoordig moet je voor elke scheet al een wachtwoord onthouden, werkt alles via apps of wifi of een combinatie van beide, wat alles ontzettend storingsgevoelig maakt. Denk maar aan Sonos (wifi, dienst moet in de lucht zijn, app moet werken, etc.) tegenover een ouderwetse radio of cd-speler. Nu ook het slot van je deur al: leuk als je een keer thuis komt met een lege smartphone…

   

  Serieus? “Nu ook het slot van je deur al: leuk als je een keer thuis komt met een lege smartphone…” zelfde met elektrisch rijden, de verbrandingsmotor VS paard en wagen…. vooruitgang….

  En dit slot komt met extra sleutels.. zou dat niet betekenen dat je het slot ook met sleutel kunt bedienen?

 • Profielfoto
  bugboy

  GodzillaNinja op 6 januari 2020 13:00
  Wordt dit slot ook ondersteund door andere omgevingen zoals Google Home en Alexa? HomeKit is prettig maar vooral in combinatie met een goed functionerende spraakassistent.

  Gewoon heel hard “Hey Google… Voordeur open” en je staat binnen:-)

 • Profielfoto
  Yosemite

  Netatmo heeft precies een jaar geleden op de CES een slimme deurbel aangekondigd en die is nog steeds niet te koop. Voorspeld niet veel goeds voor dit product ?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Mensen… Er zit een sleutels bij! Dus als de techniek faalt kun je altijd nog je huis in met de reguliere huissleutel ! dus wat is het probleem? Je koopt het of je koopt het niet. De keuze is aan jezelf.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Ik moet altijd een beetje tegen de deur duwen om hem makkelijk op slot te krijgen. Ik vermoed dat dit ook moet met dit slot..

 • Profielfoto
  AT024

  Zal wel. Ze zouden 100 jaar gelden videodoorbel uitbrengen. Nog steeds niks

 • Profielfoto
  Cenobyte

  One Less Thing op 6 januari 2020 23:09
  Mensen… Er zit een sleutels bij! Dus als de techniek faalt kun je altijd nog je huis in met de reguliere huissleutel ! dus wat is het probleem? Je koopt het of je koopt het niet. De keuze is aan jezelf.

  Wat ik ervan begrijp zitten er wel sleutels bij, maar dit zijn geen sleutels die je fysiek in de cilinder kunt steken van buitenaf. Het zijn een soort afstandbedieningen, dus de electrische cilinder moet nog wel werken. Je kunt dus niet op de ouderwetse manier je deur opendraaien als stroom van het slot is gevallen.

 • Profielfoto
  Msight

  bugboy op 6 januari 2020 20:01

  GodzillaNinja op 6 januari 2020 13:00
  Wordt dit slot ook ondersteund door andere omgevingen zoals Google Home en Alexa? HomeKit is prettig maar vooral in combinatie met een goed functionerende spraakassistent.

  Gewoon heel hard “Hey Google… Voordeur open” en je staat binnen:-)

  https://youtu.be/nwPtcqcqz00

 • Profielfoto
  Dries

  Goed nieuws! Mooi design! Dit merk komt met mooie producten op de proppen. Huidige smartlocks zijn voor mij nog onvoldoende. De Niki is te lomp en de batterijduur te kort. Ik wacht echter al een tijdje op hun eveneens prachtige HomeKit deurbel :-/

 • Profielfoto
  Dries

  Ik mis alleen geofencing. Juist dit onderscheidt een smartslot van een conventioneel slot. Alleen een chip in de sleutel gaat het verschil niet maken.