Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 30 januari 2020

Nest-thermostaat waarschuwt straks voor afwijkende temperatuur in huis

Met een beetje mazzel kan de Nest-thermostaat gebruikers straks waarschuwen wanneer er afwijkende temperaturen gemeten worden in huis. Google test namelijk momenteel een functie die gebruikers op de hoogte kan brengen van verschillende problemen met betrekking tot de temperatuur.

Het systeem kan rekening houden met je verwarming, je ventilatie en je airconditioning (of verkoeling) en stuurt automatisch een bericht naar de mensen die zich aangemeld hebben voor de e-maillijst Nest Home Report. Daardoor worden eigenaars van het (slimme) huis snel op de hoogte gebracht van eventuele problemen die zijn opgedoken met één van de systemen, waardoor verdere escalatie mogelijk voorkomen kan worden.

Nest-thermostaat houdt rekening met je data

Om dit systeem goed te kunnen laten werken, houdt de Nest-thermostaat wel rekening met alle data die tot op heden over de temperatuur in huis verzameld is. Mocht het bijvoorbeeld op een bepaald moment veel langer duren om het huis op te warmen, dan kun je al een alert in de mail verwachten. Je krijgt dan een e-mailbericht met daarin details over welk systeem problemen vertoont (verwarming of verkoeling) en in sommige gebieden kun je zelfs direct een afspraak maken met een professional die je kan komen helpen.

Nest-thermostaat (Afbeelding: Google)

Google benadrukt in een blogpost dat dit systeem niet als vervanging voor normaal onderhoud gezien moeten worden. Daar ben je dus nog altijd zelf verantwoordelijk voor. Bovendien, zo schrijft Android Police, is het zo dat dit systeem je niet op de hoogte brengt wanneer een belangrijk of groot onderdeel van het systeem ineens uitvalt.

Google schrijft verder dat het ook niet alle problemen zal opvangen en melden. Maar mocht je op regelmatige basis je systemen in huis onderhouden, wat altijd aan te raden is, dan kan dit Nest-systeem ervoor zorgen dat je niet zomaar voor verrassingen komt te staan. Mocht er dan iets aan de hand zijn, dan is de kans groot dat je er al van af weet.

Reageer op artikel:
Nest-thermostaat waarschuwt straks voor afwijkende temperatuur in huis
Sluiten