Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Apps 12 januari 2020

Met deze macOS App stel je een website in als interactieve wallpaper

Heb je moeite met het vinden van de perfecte wallpaper op je Mac? Dan hebben we misschien een oplossing voor je. Er is nu namelijk een app genaamd Plash en die maakt het mogelijk om een website in te stellen als achtergrond. En dan hebben we het niet over een statisch screenshot, maar een werkende website die netjes ververst wordt.

Je kunt Plash downloaden in de App Store en vanaf daar wijst het zich vanzelf. Het is een eenvoudige app die je via het bijbehorende menu balk icoon vertelt welke website je als achtergrond wilt gebruiken. Kwestie van de URL invullen en klaar. Vervolgens kun je deze naar wens aanpassen. Zo kun je in het voorkeursmenu de doorzichtigheid en verversingsinterval instellen.

Je favoriete website als wallpaper

Je kunt Plash dus gebruiken om je favoriete website in te stellen als achtergrond, maar dus ook om Twitter als achtergrond in te stellen. Of misschien wil je juist altijd je agenda geopend hebben. Het kan allemaal. Plash zelf geeft als tip om de random functie van unsplash te gebruiken. Wanneer je dit doet krijg je iedere keer een andere achtergrond voorgeschoteld.

Plash macOS App website als wallpaper
Een voorbeeld van Plash. Klik/tap voor groter.

Hiervoor vul je de volgende URL in: https://source.unsplash.com/random/2880×1756?******. Waar de sterretjes staan vul je zelf een zoekterm in. Vergeet ook niet de resolutie van je wallpaper aan te passen. Verlaag de hoogte wel even met 44 pixels, of 22 pixels als je geen retina display hebt, om rekening te houden met de menubalk.

Download Plash zelf

Zelf een website als wallpaper uitproberen? Je vindt Plash hier in de App Store. De app is gratis en vereist dat je beschikt over macOS 10.15 of nieuwere versie.

Reageer op artikel:
Met deze macOS App stel je een website in als interactieve wallpaper
Sluiten