KPN wil merknaam XS4ALL toch zelf blijven gebruiken

Door: Wesley Akkerman - 10 reacties
XS4ALL Freedom Internet
(Bron: ANP / Lex van Lieshout)

Telecomprovider KPN heeft besloten de merknaam XS4ALL te blijven gebruiken, zodat het bedrijf diensten onder dezelfde naam kan blijven aanbieden. Daarnaast zal het huidige team blijven werken voor de provider. Actiecomité XS4ALL moet blijven is het hier vanzelfsprekend mee oneens.

KPN heeft dit besluit afgelopen dinsdag genomen, schrijft de Telegraaf. CEO Joost Farwerck zegt daarover dat hij wil dat het huidige team achter het merk zijn “eigen kritische opinie als voorvechter van vrijheden van breedbandgebruikers blijven uitdragen”.

XS4ALL blijft in handen van KPN

Dit staat verder los van het feit dat de achterliggende techniek van de provider wordt samengevoegd met die van moederbedrijf KPN. Daarnaast verdwijnt de ondernemingsraad en de bv van het merk. Op 1 maart aanstaande moet de overgang van die ondernemingsraad plaatsvinden; dit is de eerste stap in het samenvoegen van alle partijen en technologie.

XS4All opvolger Freedom Internet
Logo van XS4ALL.

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven is het niet eens met dit plan en geeft aan zelfs geschrokken te zijn van de plannen. Dit is in de ogen van het comité en nog slechter plan dan het direct opheffen van de populaire provider. Bovendien is de groep van mening dat dit slechts voor de schijn gedaan wordt. Het lijkt er nu op dat de merknaam mag blijven, maar de komende tijd wordt alles flink uitgekleed. Waarschijnlijk tot er niets meer van overeind staat.

De initiatiefnemers laten weten dat klanten zodoende voor de gek gehouden worden. Op de eigen website van het actiecomité staat beschreven dat klanten “een rad voor de ogen gedraaid” wordt.

Helpdesk mag blijven

De helpdesk, één van de meest cruciale punten van het merk, mag wel blijven voortbestaan onder de naam XS4ALL. Uiteraard met aansluiting van KPN. Het actiecomité merkt verder op dat de data van klanten straks volledig in de systemen van KPN komen te staan, wat nu nog niet het geval is. “Dit betekent ook dat het privacy- en securitybeleid van KPN van toepassing zal zijn.”

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  KeKo

  Wederom interessant nieuws (dat weliswaar gisteren al bekend was via andere (tech)sites, maar ik mis wel (weer) een relatie tot apple. Op zich niet erg als je dan nog (je bent al een dag later) een apple-sausje er overheen gooit (zijn er bijvoorbeeld veel macgebruikers klant bij xs4all. Is er een reden waarom het verlies van xs4all juist jammer is voor apple-gebruikers?) Desnoods een poll wat men hier vindt van de gang van zaken bij kpn/xs4all.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is gewoon de volgende dikke vinger van KPN. Ze doen uiteraard niets meer met die naam. Maar zo voorkomen ze dat die naam aan hen verbonden blijft, zonder dat ze er zeggenschap over hebben.

 • Profielfoto
  donut

  Van beide kanten een logisch standpunt. KPN kleed nu XS4ALL beetje bij beetje uit, waardoor over een paar jaar het laatste beetje wordt omgezet. De naam XS4ALL blijft van KPN en wordt geen concurrent.

  Concurrent is wel het nieuw opgerichte Freedom, bedoeld om de spirit van XS4ALL voort te zetten.

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  KarelWillem op 15 januari 2020 11:59
  </> Maar zo voorkomen ze dat die naam aan hen verbonden blijft, zonder dat ze er zeggenschap over hebben.

  Is het niet precies omgekeerd?

  Ik kan mij trouwens niet voorstellen dat er XS4ALL-klanten zijn die in deze doorzichtige truc tuinen. Nog meer aanleiding om op- en over te stappen (op Freedom.nl ).

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind XS4ALL mensjes lief. 🤗

   

 • Profielfoto
  Dutch Viking

  Eerst zou alleen de naam veranderen, en verder alles hetzelfde blijven.

  Nu wordt alles veranderd, behalve de naam (en dat al per 1 maart a.s.).

  KPN is toonbeeld van onbetrouwbaarheid.

  Als Apple-fan en XS4ALL lid ben ik z.s.m. weg (op naar Freedom!).

 • Profielfoto
  jebman

  zeker zorgelijk, maar de opvolger Freedom lijkt begrijpelijkerwijs ook eerst de lucratieve triple play te gaan aanbieden, nog niet gelezen over alleen glasvezel abo met backup dmv sim dongle.
  Nog even te prematuur om over te stappen. En terug gaan naar oude situatie als het onverhoopt toch niet gaat lukken zal er niet meer bij zijn.

  Ik wil kosten wat kost voorkomen dat ik triple play moet gaan afnemen, wil gewoon tv blijven kijken zoals ik nu doen zonder extra kastjes en blokkeren van mijn harddisk opname in de tv.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik wil ook naar Freedom, maar kijk eventjes de kat uit de boom. Zit nu dubbel bij Tele2.

 • Profielfoto
  Frans

  In een e-mail die ik als XS4ALL kant ontvangen heb staat letterlijk ‘XS4ALL blijft voor huidige klanten na samenvoeging bestaan’. Ze blijven bestaan voor huidige klanten, wat dat ook mogen betekenen? Voor meer info wordt verwezen naar https://blog.xs4all.nl/xs4all-blijft-bestaan. Ik wacht het nog even af…

 • Profielfoto
  polansky

  KPN / XS4all is dik aan het liegen!

  Er verandert niets voor klanten

  My Ass – Waarom hebben jullie dan afgelopen week al mijn IP adres gewijzigd en dat ook nog eens zonder mij daarover te informeren waardoor ik een aantal verwijzingen naar de server ‘thuis’ heb moeten wijzigen.

  KPN is niet te vertrouwen en ik kan niet wachten totdat er een overstap gemaakt kan worden naar Freedom Internet.