Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 27 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone-modellen die op iOS 13 draaien ondersteunen ook iOS 14’

iOS 14 zal ondersteund worden door dezelfde iPhones die op dit moment ook iOS 13 ondersteunen, zo meldt Franse website iPhonesoft. Dat zou dus betekenen dat ook de iPhone SE en iPhone 6s gewoon nog een jaartje meegaan.

De verwachting is dat Apple tijdens WWDC in juni zowel iOS 14 als iPadOS 14 zal introduceren. Het nieuwe besturingssysteem zal logischerwijs met de lancering van de nieuwe iPhone-modellen uitgerold worden. Waar normaal gesproken een aantal iPhones de ondersteuning verliezen, lijkt dat dit jaar niet het geval te zijn.

iPhones met iOS 13 krijgen ook iOS 14

Kiest Apple er daadwerkelijk voor om de huidige iPhone-modellen te voorzien van iOS 14, dan zou dat betekenen dat de SE en 6S nog een jaartje langer ondersteund worden. Hieronder alle iPhone-modellen die mogelijk beschikken over iOS 14:

 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11
 • iPhone XS Max
 • iPhone XS
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE

Volgens iPhonesoft zal ook de iPod touch (7e generatie) voorzien worden van iOS 14. Daarbij kunnen we logischerwijs ook ondersteuning verwachten voor de nieuwe iPhone-modellen van dit jaar. Daar hoort dan ook de nieuwe iPhone SE2 (of door sommigen ook wel de iPhone 9 genoemd) bij.

Smart Battery Case vraagt om iOS 13.2 update
Klik/tap voor groter

iPad verliest wel

In tegenstelling tot de iPhone-modellen, zullen er wel bepaalde iPad-modellen zijn die niet in aanmerking komen voor iPadOS 14. Zo verliezen de iPad Mini 4 (september 2015) en de iPad Air 2 (oktober 2014) de ondersteuning voor het nieuwe besturingssysteem. Beide tablets draaien op de A8 (X) chips.

Deze iPad-modellen komen wel in aanmerking:

 • 12,9-inch iPad Pro
 • 11-inch iPad Pro
 • 10.5-inch iPad Pro
 • 9.7-inch iPad Pro
 • iPad (7e generatie)
 • iPad (6e generatie)
 • iPad (5e generatie)
 • iPad mini (5e generatie)
 • iPad Air (3e generatie)

Het is wel goed om dit verhaal wel met een korreltje zout te nemen. Niet alleen vanwege het feit dat het puur om een gerucht gaat, maar ook zeker omdat de reputatie van iPhonesoft niet altijd even goed is. De ene keer heeft het medium het bij het juist einde (zoals bij de ondersteuning van iOS 12) en de andere keer zit het ernaast (bij iOS 13).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone-modellen die op iOS 13 draaien ondersteunen ook iOS 14’
Sluiten