Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 15 januari 2020

Gebruik nu je iPhone om veilig in te loggen op Google-services

Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je wachtwoorden goed beschermt en regelmatig verwisselt. Daarnaast helpt het om een extra beveiliging te gebruiken, zoals een 2FA via SMS. Er zijn echter betere opties om dit te doen. Google komt daarmee nu met een mooie optie op de iPhone.

De Google Smart Lock app is al een tijdje beschikbaar en geldt als een mooie manier om je Google-accounts te beschermen. Zonder de authenticatie kunnen derden er geen toegang tot krijgen. En nu maakt hij gebruik van extra beveiligingsmogelijkheden die de iPhone brengt.

Google brengt beveiligingsopties via de iPhone

De nieuwe update voor de Smart Lock app is op 13 januari uitgebracht en brengt als grote verandering dat je op de iPhone en iPad dat je nu gebruik kunt maken van de interne beveilingsfuncties om in te loggen en zo dus een externe inlog goed te keuren. Dat betekent dus dat je in de app gebruik kunt maken van Touch ID en Face ID om in te loggen en dus de beveiliging goed te keuren.

iPhone
Google’s Smart Lock

Op deze manier kun je dus op je MacBook via Chrome (daarmee werkt het enkel) inloggen op je Gmail-account. Als beveiliging maak je gebruik van de Smart Lock app en die moet bevestigen dat jij daadwerkelijk de persoon bent die op Gmail wilt inloggen. Via de app geef je dan toestemming door in te loggen met je Face ID en op die manier is alles lekker veilig. Het enige dat even belangrijk is, is dat je iPhone (of iPad) binnen de bluetooth reikwijdte van de MacBook ligt, aangezien de app werkt als een soort bluetooth apparaat.

Nu levert dit wel wat extra stappen op, om het allemaal voor te krijgen. Maar het is wel een tikkie beter beveiligd dan de standaard SMS-2FA. Wil je de app zelf uitproberen? Dan kun je hem hier scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebruik nu je iPhone om veilig in te loggen op Google-services
Sluiten