Kan de iPhone vijf keer de snelheid van geluid aan? Dit bedrijf test het!

Door: Jelle van Es - 3 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem
(Afbeelding: One More Thing)

De iPhone is een gelief object om allemaal testjes mee te doen. Denk daarbij aan hem in de lucht gooien en kijken of het scherm die val overleeft. Maar een iPhone testen met de snelheid van het geluid, dat is nieuw voor ons.

Toch is dat hetgeen dat het bedrijf SpinLaunch heeft gedaan en is beschreven in een prachtig achtergrondartikel op Wired. Dat artikel draait voornamelijk om het bedrijf zelf en wat zij in de ruimtevaartindustrie doen. Daarbij worden producten getest in extreme omstandigheden. En op een dag vond de CEO van het bedrijf het wel grappig om zijn iPhone te testen.

iPhone kan een ruimtemissie aan

SpinLaunch is een bedrijf dat gebruik maakt van kinetische energie om pakketjes in de vorm van een satelliet de ruimte in te schieten in plaats gebruik te maken van een stuwraket. En daarvoor worden er nu allemaal onderzoeken gedaan, waaronder een supersnelle fast test spin. Daarbij wordt er zover ik heb begrepen een object geplaatst en wordt deze super snel rondgedraaid. Deze test is voornamelijk gemaakt om te bewijzen dat verschillende objecten de snelheid van een lancering met kinetische energie aan kunnen. In het verleden zijn er al succesvolle tests gedaan om zonnecellen, radiosystemen, GPS-modules en kleine computers. En op een dag besloot de CEO dus zijn iPhone te testen.

iPhone 8, 8 Plus en iPhone X
(klik/tap voor groter) Afbeelding: Apple

Voor de test werd de iPhone rond gedraaid met een snelheid van zo’n 6400 kilometer per uur. Dat is zo’n vijf keer de snelheid van het geluid. Helaas zijn daar geen beelden van, dus moeten we de CEO op zijn woord geloven, maar na de test zou de smartphone nog altijd werken en kon hij een Facetime-gesprek zonder problemen voeren. Helaas is niet helemaal duidelijk om welk het model ging, maar het laat dus wel zien dat het een behoorlijk stevig geheel is.

Wil je meer lezen over alles dat rondom de iPhone speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  donut

  Jammer dat het bereik zo slecht is in de ruimte.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Kan ik eindelijk een beetje doorfietsen. Ik hield me altijd een beetje in, bang dat mijn iPhone de snelheid niet aan kon. 💨

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Snelheid van het geluid overleven? Volgens mij het juist hierom:

  In one test, Yaney attached an iPhone to the tether and spun it up until it experienced forces 10,000 times stronger than gravity. Afterward, he used the phone to FaceTime a colleague. Each test was a step, however small, toward space.