iPhone 2020 line-up krijgt iPhone 8 look-a-like met Face ID

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de line-up van iPhones die in 2020 verschijnt, voornamelijk over het 5.4-inch model. Dit model moet namelijk qua grootte gaan lijken op de iPhone 8. Ook moet de smartphone ondersteuning bieden voor Face ID.

De geruchten komen dit keer uit Japan, bij Macotakara vandaan, en gooien roet in het eten van de geruchten die eerder verschenen zijn. In het bericht staat namelijk dat er tijdens CES 2020 gesprekken zijn gevoerd met leveranciers waaruit blijkt dat Apple voornemens is een nieuwe versie van de iPhone 8 uit te brengen. Deze smartphone moet straks naast het model bestaan dat Touch ID ondersteunt, dat in de lente van dit jaar moet verschijnen, terwijl die zelf Face ID zal ondersteunen.

De medium notch

Daarnaast is er gesproken over de cameramodule. Die zou namelijk veel groter moeten zijn dat de module op de iPhone 8, die voorzien is van een enkele camera. De 8 Plus heeft een dubbele camera achterop zitten. Daarnaast moet de smartphone een inkeping krijgen aan de bovenkant van het scherm, die qua grootte ergens tussen de XS- en 11-series valt. In de notch huisvest Apple de Truedepth-sensor.

Onder de motorkap zit waarschijnlijk de A13 Bionic-chipset. De berichtgeving brengt wel wat verwarring met zich mee. Macotakara heeft het namelijk expliciet over een geüpdatete versie van de iPhone 8, terwijl andere media vaak de iPhone SE 2 of iPhone 9 als naam gebruiken.

iPhone 8, 8 Plus en iPhone X
(klik/tap voor groter)

Wat wordt het nou?

Wellicht haalt de publicatie nu modellen door elkaar en kunnen we voorlopig en voorzichtig concluderen dat Apple werkt aan een smartphone met Face ID aan boord, die qua grootte sterk moet lijken op de iPhone 8.

En dat laatste zou nog wel eens kunnen. Omdat schermranden op smartphones steeds kleiner worden, kunnen fabrikanten steeds grotere schermen kwijt op smartphones. Een scherm dat destijds 4,7-inch groot was, kan nu 5,4-inch groot zijn, zonder dat je daardoor te maken krijgt met dikke randen of een gigantische telefoon.

Reageer op artikel:
iPhone 2020 line-up krijgt iPhone 8 look-a-like met Face ID
Sluiten