‘iPhone 12 met 5G komt (nog) niet naar Nederland’

Door: Night - 6 reacties
iPhone 5G
Afbeelding: OMT / Rayon Mens

Volgens de geruchten brengt Apple dit jaar vijf nieuwe iPhones uit, waarvan er vier in september moeten uitkomen. Deze zouden allemaal  5G functionaliteit hebben. Het lijkt er nu echter op dat deze 5G-iPhones helemaal niet in Nederland zullen verschijnen.

In een nieuw rapport heeft de Apple-expert Ming-Chi Kuo zijn eerdere verwachtingen bevestigd. In de tweede helft van 2020 zouden er vier nieuwe iPhones op de markt komen, die allen 5G-ondersteuning bieden. Dit lijkt nu echter niet te zijn weggelegd voor alle landen. Apple wil iPhones met 5G vooralsnog alleen beschikbaar maken in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en het Verenigd Koninkrijk, zo stelt Kuo in zijn rapport.

Kuo stelt daarnaast dat de nieuwe iPhones buiten deze landen waarschijnlijk geen 5G-antenne krijgen. Daardoor is het dus ook niet mogelijk om met een software-update een iPhone 12 geschikt te maken voor het nieuwe, snellere netwerk, als dit in een land uitgerold wordt. Apple zou dit naar verluid doen om kosten te besparen.

iPhone 12 met 5G
Overzicht van de verwachte iPhones voor 2020 en 2021 (klik/tap voor groter). Bron: TF International Securities

Opvolger van de iPhone SE

De vijfde iPhone wordt al in maart 2020 verwacht en zou een update zijn van de goedkope iPhone SE uit 2016. Dit betaalbare model zou het uiterlijk krijgen van de iPhone 8 met de chips van een iPhone 11. Waarschijnlijk biedt het toestel ook ondersteuning voor het 5G netwerk in bovengenoemde landen.

T-Mobile test 5G netwerk

Aankomend jaar zijn er verschillende tests in Nederland om 5G-internet naar consumenten te krijgen. T-Mobile wil eind 2020 een landelijk dekkend netwerk in de lucht hebben. Maar het ziet er dus naar uit dat iPhone gebruikers nog minimaal een jaar moeten wachten om hiervan gebruik te kunnen maken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dan slaan we de iphone 12 even over en wachten totdat er wel een 5G iphone in NL komt

 • Profielfoto
  Melle

  Dat is wel stom, want als je om de pakweg 5 jaar een nieuwe telefoon koopt en nu graag wil veranderen, dan wil je nu al klaar zijn voor iets wat inderdaad wel nog moet komen, maar ik denk toch zo. Typisch en begrijpbaar voor Apple om terug te kiezen voor die paar dollars extra winst voor die toestellen, want dat maakt snel een giga verschil in winst (want verkoopprijs zal zelfde zijn) …

  Saaie beslissing zou dat zijn.

  Ook al de elegantie die je verliest… anders waren alle telefoons vanaf 2020 5g, dat was heel helder geweest….

 • Profielfoto
  Willem

  Laat me raden: hetzelfde bedrag vragen maar minder bieden? Er is een grens die Apple niet over moet gaan bij mij; het stopt gewoon ergens. Bij een bizar hoge aanschafprijs mag je verwachten dat het toestel high end is.

 • Profielfoto
  pruus

  Wat een haast om in te stappen op 5G. Jaja, alles sneller en beter. Nou, wellicht is het juist wel verstandig om niet als eerste dit toestel te kopen. Want telkens de kinderziektes bij de eerste series, daar ben ik op afgeknapt.

 • Profielfoto
  Willem

  pruus op 22 januari 2020 10:10
  Wat een haast om in te stappen op 5G. Jaja, alles sneller en beter. Nou, wellicht is het juist wel verstandig om niet als eerste dit toestel te kopen. Want telkens de kinderziektes bij de eerste series, daar ben ik op afgeknapt.

  Klopt als je een toestel ziet als een wegwerpartikel wat elk jaar vernieuwd wordt.

  Ondertussen is de reden om te upgraden zo minimaal dat ik nu voor het derde jaar met mijn toestel doe. Upgraden wordt nu interessant, maar ik wil een toestel wat ook weer 3 jaar prima mee kan. Frequentiespectrum is beperkt, en er zal geleidelijk spectrum van 4G overgeheveld worden naar 5G om daar de belofte waar te maken. Mijn iPhone X met Intel chip is al kreupeler dan de VS evenknie die ook CDMA ondersteund. En dat is handig als je daar bent, want er zijn genoeg gebieden waar geen 2/3/4G is maar wel een lokaal CDMA netwerk. Daar kan mijn mindere C niet op..

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Klinkt als een kwalijk gerucht zonder waarheidsgehalte. Ming chu kuo of niet