Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 21 januari 2020

‘iPhone 12 met 5G komt (nog) niet naar Nederland’

Volgens de geruchten brengt Apple dit jaar vijf nieuwe iPhones uit, waarvan er vier in september moeten uitkomen. Deze zouden allemaal  5G functionaliteit hebben. Het lijkt er nu echter op dat deze 5G-iPhones helemaal niet in Nederland zullen verschijnen.

In een nieuw rapport heeft de Apple-expert Ming-Chi Kuo zijn eerdere verwachtingen bevestigd. In de tweede helft van 2020 zouden er vier nieuwe iPhones op de markt komen, die allen 5G-ondersteuning bieden. Dit lijkt nu echter niet te zijn weggelegd voor alle landen. Apple wil iPhones met 5G vooralsnog alleen beschikbaar maken in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en het Verenigd Koninkrijk, zo stelt Kuo in zijn rapport.

Kuo stelt daarnaast dat de nieuwe iPhones buiten deze landen waarschijnlijk geen 5G-antenne krijgen. Daardoor is het dus ook niet mogelijk om met een software-update een iPhone 12 geschikt te maken voor het nieuwe, snellere netwerk, als dit in een land uitgerold wordt. Apple zou dit naar verluid doen om kosten te besparen.

iPhone 12 met 5G
Overzicht van de verwachte iPhones voor 2020 en 2021 (klik/tap voor groter).

Opvolger van de iPhone SE

De vijfde iPhone wordt al in maart 2020 verwacht en zou een update zijn van de goedkope iPhone SE uit 2016. Dit betaalbare model zou het uiterlijk krijgen van de iPhone 8 met de chips van een iPhone 11. Waarschijnlijk biedt het toestel ook ondersteuning voor het 5G netwerk in bovengenoemde landen.

T-Mobile test 5G netwerk

Aankomend jaar zijn er verschillende tests in Nederland om 5G-internet naar consumenten te krijgen. T-Mobile wil eind 2020 een landelijk dekkend netwerk in de lucht hebben. Maar het ziet er dus naar uit dat iPhone gebruikers nog minimaal een jaar moeten wachten om hiervan gebruik te kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 met 5G komt (nog) niet naar Nederland’
Sluiten