Jelle van Es
Jelle van Es iDevices en iOS 17 januari 2020

iPhone 12 maakt mogelijk gebruik van vernieuwde Face ID

Gevoelsmatig lopen we nog maar net rond met de iPhone 11, maar dat neemt niet weg dat er alweer gewerkt wordt aan de nieuwe iPhone. En deze iPhone 12 zal gebruik gaan maken van een vernieuwde Face ID sensoren.

Dat is althans hetgeen dat analisten van Barclays stellen. Zij hebben aan hun investeerders een notitie gestuurd die stellen dat dit gaat gebeuren en dat is weer naar buiten gebracht door CNBC.

Nieuwe Face ID voor de iPhone 12

De iPhone 12 zou naast nieuwe sensoren om Face ID te kunnen gebruiken ook beschikken over een nieuwe camera die de 3D-sensoren aanstuurt. Met Face ID is het sinds een paar modellen al mogelijk om je iPhone te unlocken door je gezicht voor de camera te houden. Dat is in de laatste modellen steeds sneller gegaan en werkt behoorlijk goed. Toch zouden er nog hier en daar problemen zijn die met deze nieuwe technieken moeten worden opgelost. Daarmee lijkt het een geval van sneller, sterker en beter te gaan worden.

iPhone 12 2020 concept
Klik/tap voor groter.

Daarnaast zouden de Pro-modellen van de iPhone 12 beschikken over nieuwe time of flight (ToF) 3D depth camera sensoren. Deze moet er voor zorgen dat de iPhone in staat is om een 3D-kaart van een kamer te maken waar je je in bevindt. Hiermee is het mogelijk om beter gebruik te gaan maken van augmented reality (AR) applicaties, waarvan men al langer denkt dat Apple daar een grote rol in gaat spelen. Concurenten van Apple gebruiken dit al. De Samsung Galaxy Note 10+ maakt er bijvoorbeeld al gebruik van, maar kent nog weinig voorbeelden waarbij je het in de praktijk kunt gaan gebruiken.

Tot slot zou deze nieuwe techniek er voor zorgen om foto’s die gemaakt worden in portret-modus nog beter te maken. Doordat de camera nog meer de diepte kan lezen, komen de foto’s beter tot hun recht. Wil je meer lezen over de iPhone 12? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
iPhone 12 maakt mogelijk gebruik van vernieuwde Face ID
Sluiten