De 6,7-inch iPhone 12 mogelijk dunner dan de iPhone 11 Pro Max

Door: Jelle van Es - 6 reacties
iPhone 12 ontwerp iPhone 4 16x9
Afbeelding: EPA/Julian Stratenschulte

Zolang de iPhone 12 niet officieel wordt aangekondigd, en dat zal echt nog wel een tijd op zich laten wachten, kun je rekenen op heel wat geruchten. In die categorie hebben we nu een gerucht te pakken over de dikte van de nieuwe generatie iPhone.

Volgens de Japanse website Macotakara zou de iPhone 12 hetzelfde ‘housing design’ hebben als de iPhone 11. Dat in tegentelling tot de eerdere geruchten die stelden dat de iPhone 12 wat meer zou weg hebben van het concept van de iPhone 4. Daarnaast laat de Japanse website ook wat weten over de afmetingen van de nieuwe iPhone.

De afmetingen van de iPhone 12

Er zouden drie verschillende modellen zijn. De 5,4-inch iPhone 12 zit tussen de iPhone SE en 8 in qua hoogte. De 6,1-inch versie zit tussen de iPhone 11 en de 11 Pro Max. En tot slot zou de 6,7-inch net wat langer zijn dan de iPhone 11 Pro Max. Daarnaast zou de 6,7 inch 12 qua dikte een mooi bericht brengen.

iPhone 12 mockup
Klik/tap voor groter (Bron: Macotakara)

Waar de iPhone 11 Pro Max nu zo’n 8,1 millimeter dik is, daar zou het 6,7-inch model van de iPhone 12 een tikkie dunner zijn met een dikte van 7,4 millimeter. Dat is natuurlijk niet heel erg veel, maar in dit geval is het toch mooi dat nieuwe technieken en kracht er niet voor hoeft te zorgen dat het geheel nog wat dikker wordt. Verder zou er op dit model een grotere sensor in de achtercamera zitten dan dat bij de iPhone 11 Pro Max op dit moment het geval is. Daarnaast stelt de Japanse website dat de 5,4-inch en de 6,1-inch varianten voorzien zijn van een dual camera setup, hoewel er bij de 6,1-inch ook een model gaat zijn met een triple-camera setup. Ook zal deze een zogenaamde ‘3D time of flight’-sensor krijgen, die gebruikt kan worden bij meerdere AR-functionaliteiten. De grootste variant van de iPhone 12 zal dit ook krijgen.

Uiteraard gaat het nog een tijd duren voordat we er daadwerkelijk iets van gaan zien. De iPhone 12 wordt waarschijnlijk pas in september onthuld. Wil je meer lezen over de geruchten? Kijk dan hier.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Maarten

  6.7 inch dat is toch veel groter dan nu

 • Profielfoto
  tomc

  Oh boy, hier hebben we Apple’s anorexia probleem weer. En net nu ik dacht dat ze er van af waren.

  Oh kijk jongens de iPhone is een halve millimeter dunner geworden!!! innovatie!!

  Steek er toch gewoon een dikkere batterij in dan. Gaat ie weer een uurtje langer mee.

 • Profielfoto
  Prometheus

  Van mij hoeven de telefoons niet dunner te worden! Dat gaat ten koste van de grip in je hand. En het premium gevoel gaat er dan ook een beetje vanaf. Ze moeten ook wel een beetje hun gewicht houden wat dat betreft. Het moet niet als een flut telefoontje gaan aanvoelen. Tot zover mijn frustratie ?? Haha!

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Laat ons hopen dat dit gerucht maar wat nattevingerwerk is. Nóg een jaar met hetzelfde design, kom op Apple, dat iPhone 6-chassis begint echt wat uitgemolken te geraken.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik heb nog nooit iemand horen klagen over de dikte van de iPhone, of horen zeggen dat hij of zij een plattere telefoon zou willen hebben, maar ik ken er wel die graag (weer) een wat kleinere telefoon willen. Als ik dan toch wensen mag hebben, graag betere batterijduur en normale aansluitingen. Een telefoon met de diepte van een bierviltje is eventjes leuk, misschien maar het gaat in de praktijk alleen maar ten koste van de functionaliteit, net als bij de laptops.

 • Profielfoto
  imacbrielle

  Dun Dunner Dunst, dat is voor mij geen inovatie
  Maak een keer een device dat gewoon echt 24 uur op een volle lading drasit