‘iPhone 12 (2020) krijgt revolutionair en energiezuinig display van LG’

2020 is aangebroken, en ook dit jaar zal Apple weer met een nieuwe iPhone komen. Dit gaat naar verwachting de iPhone 12 worden. Een volledig nieuw toestel waar we, als de geruchten kloppen, het nodige van mogen gaan verwachten. Naast 5G en een nieuw uiterlijk zou het toestel namelijk ook moeten gaan beschikken over een revolutionair display.

Volgens Elec is de kans groot dat LG Displays hun fabrieken een flinke upgrade gaan geven. Dit gaat de fabrikant doen omdat ze een nieuw scherm gaan ontwikkelingen dat specifiek is bedoeld voor Apple. Volgens verschillende bronnen wil het bedrijf uit Cupertino de iPhone 12 gaan voorzien van het zogenaamde LTPO backplane technology en minder afhankelijk zijn van huidige beeldscherm leverancier Samsung.

Zuinige display voor iPhone 12

Het belangrijkste argument om voor deze techniek te gaan, is energiezuinigheid. Een display dat gebruik maakt van deze zogenaamde Low-Temperature Polycrystalline Oxide technologie gebruikt namelijk 15% minder energie. Hierdoor kun je met de toekomstige iPhone langer doen met een volle batterij. Deze techniek is overigens niet nieuw voor Apple. De Apple Watch Series 4 en Serie 5 beschikken over een display met LTPO technologie.

De kracht van deze techniek is dat de touchscreen functionaliteit direct op het OLED scherm geplaatst kan worden. Hier is anders een extra paneel voor nodig. Deze verbruikt niet alleen stroom, maar neemt ook extra ruimte in. Een scherm met LTPO technologie kan de nieuwe iPhone dus niet alleen zuiniger maken, maar ook nog eens een stukje lichter en dunner.

Apple voorlopig afhankelijk van Samsung

Hoewel de kans zeker aanwezig is dat de iPhone 12 deze energiezuinige schermen gaat krijgen, zijn er twijfels of LG deze al dit jaar gaat leveren. Voor nu lijkt Apple nog steeds afhankelijk te zijn van Samsung, maar er wordt werk gemaakt om meerdere leveranciers binnen te halen.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 (2020) krijgt revolutionair en energiezuinig display van LG’
Sluiten