Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 29 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 11 best verkopende iPhone in elke week van het laatste kwartaal

Apple heeft tijdens een earnings call met zijn investeerders en analisten laten weten dat de iPhone 11 de best presterende iPhone van het laatste kwartaal was. Deze liep van 1 oktober tot en met 28 december 2019.

Exacte verkoopcijfers werden door Tim Cook niet gegeven, dus we moeten hem op zijn blauwe ogen geloven. Maar het is volgens hem zo dat de iPhone in elke week van dat kwartaal losstaand beter wordt verkocht dan welk ander model.

iPhone 11 de populairste keuze onder Apple-gebruikers

De iPhone 11 deed het zodoende dus beter dan elk ander iPhone-model. Het versloeg zodoende de 11 Pro en de goedkopere iPhone XR. Het zou zelf zo zijn dat de drie nieuwe iPhones, uit de 11-serie dus, populairder waren dan elke andere iPhone. Met andere woorden, de nieuwe modellen zijn bij de consumenten goed ontvangen en men stapt graag over op deze apparaten.

Rode iPhone 11 achterkant
Klik/tap voor groter.

En dat is toch wel netjes, aangezien de smartphones in de serie niet heel erg goedkoop zijn en Apple met de iPhone XR voor 709 euro toch een stuk goedkoper (en zeker geen verkeerde keuze) is. Volgens Apple zijn er twee belangrijke redenen te geven waarom de iPhone 11-serie het zo goed heeft gedaan. Ten eerste is het trade-in programma succesvol gebleken. Daarmee kun je je oude iPhone inruilen en krijg je korting. Natuurlijk, via een website als Marktplaats krijg je er waarschijnlijk meer voor, maar op deze manier heb je niet het gedoe dat er mee komt (voor 50 euro kom ik hem nu ophalen!).

Daarnaast zou ook de introductie van de Apple Card hebben geholpen. In de Verenigde Staten heb je daarmee de mogelijkheid om de iPhone makkelijk in termijnen af te kunnen betalen. Ook in China was de iPhone 11 populair en dat heeft geholpen met de goede verkoopaantallen van het nieuwe model. Wil je meer lezen over het apparaat? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 11 best verkopende iPhone in elke week van het laatste kwartaal
Sluiten