Mark Hofman
Mark Hofman iDevices en iOS 23 januari 2020

‘iPad Pro en 13-inch MacBook Pro krijgen nieuw toetsenbord’

Apple gaat in 2020 het toetsenbord-probleem (van o.a. de MacBook Pro) een stukje breder aanpakken, zo laat DigiTimes weten. Dit zou de consument in de eerste helft van 2020 al merken.

Als we de informatie mogen geloven past Apple in de eerste helft van dit jaar het Scissor Switch-toetsenbord toe op een aantal producten. Het zou gaan om een vernieuwde versie van het Smart Keyboard (iPad Pro) en een vernieuwde versie van de 13-inch MacBook Pro.

Apple lost MacBook Pro probleem verder op

Met de komst van het Magic Keyboard, het toetsenbord dat voorzien is van Scissor Switch toetsen, lost Apple een groot probleem op. Na jaren van onbetrouwbaarheid en controversie van het toetsenbord met vlindermechanisme, lijkt het bedrijf uit Cupertino het probleem eindelijk opgelost te hebben. Dit keer niet door vast te houden aan het toetsenbord en deze proberen te verbeteren, maar door hem simpelweg in de kliko te mikken. De 16-inch MacBook Pro is voorzien van een nieuw toetsenbord en deze wordt uiterst positief ontvangen. Niet heel verrassend gezien het feit dat het vlindertoetsenbord echt niet meer kon en dat het veel gelijkenissen heeft met het externe Magic Keyboard van Apple.

Reden genoeg dus om de trend door te zetten. Analist Ming-Chi Kuo voorspelde al eerder dat Apple alle MacBook-modellen in 2020 voorziet van een nieuw toetsenbord en nu zegt DigiTimes dat een nieuwe 13-inch MacBook Pro in de eerste helft van 2020 gelanceerd wordt. Ook dook er een nieuw MacBook model op bij de Eurasian Economic Commission dat zomaar eens dit specifieke nieuwe model kan zijn.

MacBook Pro 16-inch 03
Klik/tap voor groter.

iPad Pro krijgt nieuw Smart Keyboard

Zoals gezegd krijgt ook de iPad Pro in 2020 een upgrade. Volgens de bron gaat de komst van deze nieuwe versie gepaard met een gloednieuw Smart Keyboard. Dit nieuwe model zou over verlichte toetsen beschikken, zoals we dat op dit moment ook kennen van de MacBook-modellen.

Met de komst van de 2018 iPad Pro werd ook de Apple Pencil flink vernieuwd, maar bleef het Smart Keyboard een beetje achter. Zo werden er weinig nieuwe functies geintroduceerd voor het externe toetsenbord, maar richtte de upgrade zich voornamelijk op de ondersteuning van de nieuwe vormfactor van de iPad Pro. In 2020 zou daar dus verandering in kunnen komen.

Reageer op artikel:
‘iPad Pro en 13-inch MacBook Pro krijgen nieuw toetsenbord’
Sluiten