Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 29 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 13.3.1 beschikbaar met oplossingen voor Schermtijd- en locatiebugs

Apple heeft dinsdagavond officieel iOS 13.3.1 gelanceerd. De kleine software-update lost twee prominente problemen op. Zo kunnen kinderen de beperkingen van Schermtijd niet meer omzeilen en kan de U1 Ultra Wideband-chip je niet meer ongevraagd volgen.

Onlangs maakte Apple het mogelijk dat ouders konden instellen via Schermtijd dat kinderen niet meer zomaar met vreemde mensen in contact konden komen. Als iemand een nieuw contact wil toevoegen, dan hebben ze daar het wachtwoord van de ouders voor nodig. Echter, slimme kinderen konden het probleem simpelweg omzeilen, maar met de update naar iOS 13.3.1 moet dat probleem tot het verleden beheren.

iOS 13.3.1 staat in het teken van problemen oplossen

Daarnaast is er goed nieuws voor de mensen met een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Voortaan vind je binnen de instellingen van je iPhone namelijk een extra toggle waarmee je kunt uitschakelen dat de U1 Ultra Wideband-chip je locatie volgt. Vorige maand kwam namelijk naar buiten dat dit het geval was, zelfs wanneer je je locatiediensten uitgeschakeld had.

Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
De iPhone 11 en 11 Pro.

Apple zei destijds dat dit komt door de U1 Ultra Wideband-chip. Die chip moet namelijk op de achtergrond controleren of die gebruikt mag worden of niet, want op sommige plekken mag dat dus niet. Dus moet hij je locatie blijven checken. Daar werd meteen aan toegevoegd dat de chip geen data doorstuurt naar Apple of andere servers en dat alle gegevens op de iPhone in kwestie blijven staan. Desondanks is het fijn om te zien dat iPhone 11-gebruikers nu de optie hebben deze functie ook uit te schakelen.

iPadOS 13.3.1 ook beschikbaar

Verder kreeg het iPadOS dinsdagavond ook een update. Net zoals bij iOS 13.3.1 staat ook deze update in het teken van probleemoplossingen. Zo moet de mailapplicatie beter functioneren, doordat afbeeldingen niet meer ingeladen worden wanneer je aangeeft dat niet te willen. Ook verschenen er soms meerdere dialogen voor het ongedaan maken van je actie in beeld, maar dit hoeft nu niet meer te gebeuren.

Daarnaast zijn er fixes voor FaceTime, heb je geen vertragingen meer in de foto-applicatie wanneer je een Deep Fusion-foto bewerkt, moet CarPlay naar behoren werken en moet je weer pushnotificaties krijgen wanneer je verbonden bent met wifi. Daarnaast mogen eigenaars van de HomePod, Apple TV en Apple Watch eveneens rekenen op kleinere updates.

De updates zijn zoals altijd te installeren via het menu Instellingen → Algemeen → Software-update. Gebruikers die automatische updates hebben ingeschakeld, zullen in sommige gevallen al over de nieuwste iOS- of iPadOS-versie beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13.3.1 beschikbaar met oplossingen voor Schermtijd- en locatiebugs
Sluiten