HomeKit-ondersteuning voor Eero-routers lijkt er aan te komen

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
(Afbeelding: Apple)

Het lijkt erop dat Eero-routers binnenkort kunnen rekenen op ondersteuning voor Apple HomeKit, het smarthomeplatform van het bedrijf. Dat mag ook wel, aangezien tijdens WWDC de belofte gemaakt is dat routers van enkele fabrikanten ‘binnenkort’ de ondersteuning zouden krijgen.

Eero heeft deze week een update vrijgegeven voor zijn Eero- en Eero Pro-routers. In de releasenotes van softwareversie 3.18 staan onder meer ietwat saaie dingen als ‘stabiliteitsverbeteringen voor het systeem’. Maar het lijkt er nu ook op dat het bedrijf de basis ligt voor de ondersteuning van smarthomeplatform HomeKit.

Eero-routers met HomeKit in Woning-app

Na het updaten verschijnen de routers van Eero namelijk in de Woning-app van Apple, die je gebruikt wanneer je thuis HomeKit gebruikt. Het zijn accessoires die je kunt toevoegen. Op moment van schrijven is het helaas zo dat je de routers nog niet kunt toevoegen, omdat er geen installatiecode voor het smarthomeplatform beschikbaar is. De Woning-app geeft dus vooralsnog een foutcode aan, waardoor ze nog niet aan HomeKit toegevoegd kunnen worden. Ook laat de app weten dat de apparaten nog niet gecertificeerd zijn.

iOS 13.2 woning app 001 homekit
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Met versie 3.17 aan boord verschenen de routers nog niet in de Woning-app en met versie 3.18 dus wel. Het is duidelijk dat er iets achter de schermen veranderd is. Waarschijnlijk legt de fabrikant nu de basis voor HomeKit-integratie.

Update is aanstaande?

Een Eero-ontwikkelaar heeft op Reddit wel wat hints gegeven over de update. In een post laat de developer weten dat er een “(REDACTED) feature for (REDACTED) users” aanwezig is, maar op dit moment mag de persoon er nog niet over praten van zijn werkgever.

Er is vooralsnog dus geen releasedatum bekend voor de benodigde software-update, maar het lijkt er dus op dat we daar niet lang meer op hoeven te wachten. Mocht Eero het tempo volhouden, dan is het bedrijf in elk geval sneller dan concurrenten als Linksys.

Apple heeft eerder aangegeven dat routers in je HomeKit-netwerk accessoires kunnen blokkeren middels een firewall. Ook kun je andere activiteiten beter in de gaten houden. Maar die ondersteuning moet dus wel ingebouwd worden door fabrikanten.

Twitter

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  swappa001

  Heel leuk allemaal, maar wat zou een router toevoegen aan van HomeKit?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat je ‘m in het zicht kunt zetten ipv achter het gordijn? Dan kan een vriend die op bezoek komt zeggen, was dat voor afgrijselijk ding wat je daar zo prominent in het zicht hebt staan?

  Dan zeg jij weer, let op. *pakt iPhone uit je broekzak opent de Home app en laat je vriend zien hoe je met een druk op de knop binnen de app je router kunt herstarten of uitzetten en zien wie er allemaal verbonden zijn.

  Vriend reageert daar weer op met, let op mij. *hij pakt zijn iPhone uit z’n broekzak, opent de Foto’s app en laat jou vijf foto’s zien van zijn nieuwe vriendin. 23 jaar nooit hoofdpijn!

 • Profielfoto
  djneo

  Leuk idee, maar dat doen ze dus niet.

  Wat HomeKit op een router doet is je apparaten slimmer afsluiten van het internet, om ze zo minder gevoelig te maken voor hacks

 • Profielfoto
  Snadders

  Shmoo op 28 januari 2020 13:46
  Dat je ‘m in het zicht kunt zetten ipv achter het gordijn? Dan kan een vriend die op bezoek komt zeggen, was dat voor afgrijselijk ding wat je daar zo prominent in het zicht hebt staan?

  Dan zeg jij weer, let op. *pakt iPhone uit je broekzak opent de Home app en laat je vriend zien hoe je met een druk op de knop binnen de app je router kunt herstarten of uitzetten en zien wie er allemaal verbonden zijn.

  Vriend reageert daar weer op met, let op mij. *hij pakt zijn iPhone uit z’n broekzak, opent de Foto’s app en laat jou vijf foto’s zien van zijn nieuwe vriendin. 23 jaar nooit hoofdpijn!

  ??

 • Profielfoto
  gipsman

  Eero is nog niet te koop in BE/NL, ook niet bij bv. amazon.de voor levering buiten Duitsland ?. Eero is overgenomen door Amazon ?. Ik was geïnteresseerd in eero’s voor vervanging van airports (die niet eeuwig gaan leven), ook omdat eero opgericht is door ex-apple airport medewerkers.