Wesley Akkerman
Wesley Akkerman HomeKit 28 januari 2020

HomeKit-ondersteuning voor Eero-routers lijkt er aan te komen

Het lijkt erop dat Eero-routers binnenkort kunnen rekenen op ondersteuning voor Apple HomeKit, het smarthomeplatform van het bedrijf. Dat mag ook wel, aangezien tijdens WWDC de belofte gemaakt is dat routers van enkele fabrikanten ‘binnenkort’ de ondersteuning zouden krijgen.

Eero heeft deze week een update vrijgegeven voor zijn Eero- en Eero Pro-routers. In de releasenotes van softwareversie 3.18 staan onder meer ietwat saaie dingen als ‘stabiliteitsverbeteringen voor het systeem’. Maar het lijkt er nu ook op dat het bedrijf de basis ligt voor de ondersteuning van smarthomeplatform HomeKit.

Eero-routers met HomeKit in Woning-app

Na het updaten verschijnen de routers van Eero namelijk in de Woning-app van Apple, die je gebruikt wanneer je thuis HomeKit gebruikt. Het zijn accessoires die je kunt toevoegen. Op moment van schrijven is het helaas zo dat je de routers nog niet kunt toevoegen, omdat er geen installatiecode voor het smarthomeplatform beschikbaar is. De Woning-app geeft dus vooralsnog een foutcode aan, waardoor ze nog niet aan HomeKit toegevoegd kunnen worden. Ook laat de app weten dat de apparaten nog niet gecertificeerd zijn.

iOS 13.2 woning app 001
Klik/tap voor groter.

Met versie 3.17 aan boord verschenen de routers nog niet in de Woning-app en met versie 3.18 dus wel. Het is duidelijk dat er iets achter de schermen veranderd is. Waarschijnlijk legt de fabrikant nu de basis voor HomeKit-integratie.

Update is aanstaande?

Een Eero-ontwikkelaar heeft op Reddit wel wat hints gegeven over de update. In een post laat de developer weten dat er een “(REDACTED) feature for (REDACTED) users” aanwezig is, maar op dit moment mag de persoon er nog niet over praten van zijn werkgever.

Er is vooralsnog dus geen releasedatum bekend voor de benodigde software-update, maar het lijkt er dus op dat we daar niet lang meer op hoeven te wachten. Mocht Eero het tempo volhouden, dan is het bedrijf in elk geval sneller dan concurrenten als Linksys.

Apple heeft eerder aangegeven dat routers in je HomeKit-netwerk accessoires kunnen blokkeren middels een firewall. Ook kun je andere activiteiten beter in de gaten houden. Maar die ondersteuning moet dus wel ingebouwd worden door fabrikanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HomeKit-ondersteuning voor Eero-routers lijkt er aan te komen
Sluiten