Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 24 januari 2020

Google I/O 2020 data bekend: wat we kunnen verwachten

Google heeft officieel bekendgemaakt wanneer de volgende Google I/O-ontwikkelaarsconferentie plaatsvindt: dat gebeurt van 12 tot en met 14 mei. De conferentie wordt gehouden in het Shoreline Amphitheatre, wat in Mountain View ligt. Dat is redelijk dichtbij het hoofdkantoor van Google.

Bovendien is dit de plek waar Google de conferentie de afgelopen twee jaar ook gehouden heeft. Tijdens het evenement kondigt Google een hoop nieuws aan waar ontwikkelaars wat aan hebben. Denk dan aan applicaties, maar ook voor de cloud en in het kader van hardware. De zoekmachinegigant heeft nog niet onthuld wat het dit jaar presenteert; maar vlak voordat de conferentie van start gaat, zal er ongetwijfeld nog wat informatie lekken.

Google I/O 2020: Pixel 4a en meer?

Google presenteert ook vaak producten die bedoeld zijn voor de gewone consument. Tijdens I/O 2019 zagen we bijvoorbeeld dat het bedrijf de Pixel 3a en Pixel 3a XL onthulde. Dit waren budgetvriendelijke telefoons met redelijke camera en software.

Voor dit jaar is de verwachting dat de softwaregigant in elk geval de Google Pixel 4a zal presenteren. Over de telefoon wordt nu al geroepen dat het een hole-punch display krijgt: dat is een scherm met een cameragat. Waar dat cameragat precies komt te zitten. Inmiddels hebben we smartphones voorbij zien komen die er eentje rechts, in het midden of juist links hebben zitten. Daarnaast moet de telefoon een koptelefoonaansluiting hebben, zodat je zelf kunt kiezen of je een bluetooth-koptelefoon of je oude, vertrouwde headset kunt gebruiken, evenals een camerabump aan de achterkant.

De website 9to5Google denkt te weten dat die Pixel 4a op ongeveer eenzelfde momenten in het jaar aangekondigd wordt als de Pixel 3a destijds, dus dan zou dat tijdens Google I/O 2020 moeten gebeuren.

Verder werd vorig jaar de Nest Hub Max gepresenteerd. Dat apparaat is nog altijd niet in Nederland verschenen. Maar mogelijk zien we wel meer Nest-hardware tijdens het evenement.

Reageer op artikel:
Google I/O 2020 data bekend: wat we kunnen verwachten
Sluiten