Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 15 januari 2020

Inloggen met je Facebook-profiel bij andere diensten is nu transparanter

Je kunt behoorlijk snel vergeten dat je ergens ingelogd bent met je Facebook-profiel. Je hoeft immers maar één knopje daarvoor in te drukken. Daarom is het goed om te zien dat het sociale netwerk daar nu meer transparantie over geeft. Hier is een nieuwe functie voor gelanceerd.

Voortaan krijg je als eigenaar van het Facebook-profiel een notificatie dat er ingelogd wordt met dat profiel bij een website of dienst. De extra optie geeft je niet alleen meer inzicht in waar je account allemaal voor gebruikt wordt (en of dat geoorloofd gegaan is), ook krijg je toegang tot extra mogelijkheden met betrekking tot het beheren van je gedeelde informatie.

Inloggen met je Facebook-account

De notificatie voor het inloggen met je Facebook-account ontvang je op twee plekken: in je mailbox en binnen de officiële applicatie. Je krijgt dan meteen te zien welke informatie de dienst, website of applicatie over je verzamelt in een handig overzicht. Mocht je het bijvoorbeeld geen fijn idee vinden dat die ene app toegang heeft tot je profielfoto of e-mailadres, dan kun je via de mail de toestemmingen aanpassen. Zo kun je achteraf alsnog bepalen of je wil dat zo’n dienst toegang heeft tot specifieke info of niet.

Klik/tap voor groter (afbeelding: Facebook)

Je krijgt alleen een notificatie wanneer je voor het eerst inlogt met je Facebook-profiel bij een app, site of dienst. Daarnaast krijg je nog eens eenzelfde bericht wanneer de toegang tot je persoonlijke informatie ingetrokken is. Een voorbeeld van de mail die je ontvangt kun je hierboven bekijken. Met de grote, blauwe knop kun je de instellingen aanpassen.

Uiteraard kun je te allen tijde controleren welke sites en diensten allemaal toegang hebben tot je persoonlijke informatie door naar de privacycontrolepagina te gaan van het sociale netwerk. Daar kun je tevens per third-party product aangeven of je wil dat ze toegang hebben of niet en waar nodig dus die toestemmingen intrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inloggen met je Facebook-profiel bij andere diensten is nu transparanter
Sluiten