Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 26 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

EA Tetris is (binnenkort) niet meer. Lang leve Tetris!

Tetris is misschien wel de meest iconische videogame aller tijden. Zelfs mensen, die anders uit de buurt van videogames blijven, hebben waarschijnlijk op een bepaald moment in hun leven dit boeiende en verslavende puzzelspelletje gespeeld. Toch komt er binnenkort een einde aan de game in zijn huidige vorm.

Het spel Tetris is oorspronkelijk ontworpen door de Russische-Amerikaanse Aleksej Pazjitnov en kwam uit op 6 juni 1984. Tetris werd vooral bekend omdat het in 1989 standaard werd meegeleverd op de Gameboy van Nintendo. Dat de game vandaag de dag nog steeds wereldwijd enorm veel spelers kent, is een bewijs van de eenvoudige en toch boeiende gameplay van Tetris.

Het einde van EA Tetris is in zicht

Ben jij toevallig een Tetris-fan en heb je eerder de EA Premium of de EA Blitz versie van het spel in de App Store gekocht? Dan is het belangrijk om te weten dat je geen van beide spelen vanaf 21 april 2020 meer kan spelen. Momenteel kunnen gebruikers de apps nog gewoon downloaden. Er is nu echter een waarschuwing te lezen, die aangeeft dat het aftellen naar het definitieve einde van de EA app is begonnen.

EA Tetris in de App Store
EA Tetris in de App Store (klik/tap voor groter).

De waarschuwing voor potentiële kopers in de App Store laat niets aan de fantasie over. Op 21 april 2020 is het gewoon afgelopen voor het iconische spel:

Hallo fans,

We hebben een fantastische tijd met jullie gehad, maar helaas is het tijd om afscheid te nemen. Op 21 april 2020 wordt EA’s Tetris® app verwijderd en is vanaf dat moment niet meer speelbaar.

Tot 21 april 2020 kun jullie blijven genieten van het spel en in-game items gebruiken.

We hopen dat jullie vele uren plezier hebben gehad van dit spel en waarderen jullie blijvende steun.

Dank jullie wel!

Nu zijn er veel redenen om niet blij te zijn met EA – en EA Sports in het bijzonder – maar hier is wat anders aan de hand. Het stopzetten van Tetris is helemaal geen beslissing van EA zelf… Het blijkt namelijk dat EA de game eigenlijk helemaal niet bezit. Integendeel, het is eigendom van de Tetris Company en het licentiecontract met EA liep gewoon op zijn einde.

Tetris alternatief

Naast het einde van het contract met EA kondigde Tetris Company vorig jaar ook een nieuwe deal aan. Een bedrijf, genaamd N3TWORK, zou de exclusieve ontwikkelaar en uitgever van Tetris worden voor smartphones en tablets.

Dus, als je totaal verslaafd bent aan dit iconische spel en een versie van Tetris wilt spelen die niet over een paar weken zal verdwijnen, is er dus gelukkig wel een alternatief. Je kunt namelijk altijd nog de gratis versie van N3TWORK checken in de iOS App Store.

Lees ook: ➔ All you can game: Apple Arcade beschikbaar, eerste maand gratis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EA Tetris is (binnenkort) niet meer. Lang leve Tetris!
Sluiten