De top-5 geruchten over Apple producten in 2020

Door: Night - 11 reacties
Apple 2020 geruchten
Afbeelding: TrueMedian

Eerder keken we terug op de producten van Apple die in 2019  verschenen. Vandaag nemen we een kijkje naar wat Apple volgens de laatste geruchten in 2020 uit zou kunnen brengen.

Wat heeft Apple in petto voor het jaar 2020? Hoewel we alleen zeker weten dat het bedrijf de belangrijkste producten op een groot evenement onthult, hebben we afgelopen jaar gezien dat Apple ons ook buiten die evenementen om heeft verrast. Vandaar dat we de geruchtenmolen even hebben geraadpleegd om te kijken wat Apple wellicht gaat presenteren in 2020.

Voordat we verder gaan, waarschuwen we vast even dat dit geen uitgebreide lijst is van alle geruchten omtrent Apple-producten voor het jaar 2020. Zo zou Apple wel eens een echt nieuwe iMac kunnen uitbrengen. Die geruchten gingen afgelopen jaar al de ronde, maar we zagen slechts een kleine upgrade. Het lijkt daarom waarschijnlijker dat we in plaats daarvan enkele nieuwe MacBooks en een aantal mobiele producten te zien zullen krijgen.

5. Koptelefoon

Een nieuwe koptelefoon van Apple zal hoogstwaarschijnlijk werken via Bluetooth. Door het enorme succes van de AirPods zal zo’n koptelefoon best wel eens goede verkoopcijfers kunnen scoren. Denk je hierbij aan Beats? Niet slecht. Onder de Apple vlag kan het bedrijf dat marktsegment beter inpikken voordat iemand anders het doet. Zou zo’n koptelefoon veel verschillen van de Beats Solo Pro? Vast wel, maar waarschijnlijk niet veel.

ApplePost Apple headphone
TheApplePost kwam met een geheel eigen visie op Apple’s aanstaande koptelefoon (klik/tap voor groter) Afbeelding: ApplePost

4. Nog een MacBook Pro 16-inch

Volges de geruchten komt Apple in 2020 met een nieuwe reeks MacBook Pro-modellen. Deze zouden naast het oude, vertrouwde toetsenbord met schaarmechanisme, ook voorzien zijn van met MicroLED-schermen. Deze nieuwe MicroLED-technologie zal waarschijnlijk een dunner ontwerp mogelijk maken ten opzichte van de meest recente MacBook Pro’s. De schermen zullen waarschijnlijk een compacter en lichter ontwerp mogelijk maken. Hierdoor zou een grotere batterij mogelijk zijn. Dat kan dan weer betekenen dat de MacBooks snellere processoren en/of meer geheugen krijgen dan het vorige ontwerp.

MacBook Pro 16-inch 07
16-inch MacBook Pro. Klik/tap voor groter. Afbeelding: OMT / Dominick Vietor

3. iPhone 12

Elk jaar krijgen we een nieuwe iPhone en 2020 is geen uitzondering. In het jaar 2020 krijgen we waarschijnlijk een nieuwe, nieuwe camera-AI-technologie waarover we half december al hebben gehoord. Ook 5G zou op stapel staan. Zelfs pencil-ondersteuning en een buig- of vouwbaar model wordent genoemd. Tenslotte gaan er geruchten over een notch-loos ontwerp en in-screen TouchID. Toch kan het ook een iPhone worden, die slechts opwindend is vanwege een kleine verandering als een iets grotere batterij. Desondanks zijn we erg benieuwd wat het nieuwe model aan specs zal gaan krijgen.

2. iPad Pro 2020

In glas of metaal, waarschijnlijk zien we waarschijnlijk medio April een paar nieuwe iPad Pro-modellen verschijnen. Het is heel waarschijnlijk dat we twee nieuwe iPad Pro-modellen krijgen, één met een 12,9-inch scherm, de andere met een 11-inch scherm. Beide modellen hebben geen knoppen aan de voorkant, één aan / uit-knop bovenaan en een paar volumeknoppen.

Beide versies hebben de nieuwste camera-arrays, compleet met drie lenzen. Ze zullen waarschijnlijk dezelfde capaciteiten  hebben als de iPhones uit 2019 – met wellicht wat extra mogelijkheden. En ze hebben platte zijkanten, zoals het mooiste iPhone-ontwerp aller tijden, de iPhone 4!

1. iPhone SE (2020)

Hoe wordt de volgende ‘betaalbare’ iPhone genoemd, anders dan iPhone SE 2? Gezien de positionering van de iPhone 11,als vervanging voor de iPhone XR en het feit dat iPhone XR, sinds het vierde kwartaal van 2018 wereldwijd het best verkochte smartphone-model was, is het misschien geen iPhone SE waarnaar we op zoek zijn. De geruchten hebben het over een andere ‘R’ worden, maar wel met de kracht van de ‘Pro’.

Hoe het apparaat ook heet, het zou een positieve zet zijn van Apple om een meer betaalbare smartphone te maken, prima geschikt voor de gemiddelde gebruiker. De iPhone XR was al een overtuigend compromis, maar hoe gaat de echte vervanger van de iPhone XR heten? Dat zullen waarschijnlijk pas weten als Apple in september 2020 de nieuwe iPhone-collectie zal presenteren!

iPhone SE 2
Prototype design voor de SE2. Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hebben jullie de lijstjes ziekte opgelopen? 😊

 • Profielfoto
  DGE1965

  Ik dacht dat Apple Macs produceerde – maar het is een gerucht!

 • Profielfoto
  Night

  Shmoo op 1 januari 2020 21:37

  Hebben jullie de lijstjes ziekte opgelopen? 😊

  Nee hoor. Het is een einde-jaars fenomeen. Maar we zijn er zelf ook een beetje klaar mee, hoor. Zodra we qua bezetting weer op ‘oorlogssterkte’ zijn, gaan we als vanouds nieuwsberichten brengen, met voor elk wat wils 🙂

 • Profielfoto
  macmellow

  Groter zal de accu in de 16” niet worden, deze is namelijk nu exact net zo groot als maximaal in een vliegtuig mag volgens Amerikaanse wetgeving.

 • Profielfoto
  Apple Sap

  Tjonge jonge zeg! We zitten amper één dag in ‘t nieuwe jaar en de befaamde apple geruchten machine is weer gestart.

 • Profielfoto
  fabian

  Nog geen robot van Apple dit jaar?Die al mijn klusjes doet?:-)

 • Profielfoto
  pinkie

  “Zou zo’n koptelefoon veel verschillen van de Beats Solo Pro? Vast wel, maar waarschijnlijk niet veel.”……..???? Wel veel of niet veel??

 • Profielfoto
  pruus

  pinkie op 2 januari 2020 08:52
  “Zou zo’n koptelefoon veel verschillen van de Beats Solo Pro? Vast wel, maar waarschijnlijk niet veel.”……..???? Wel veel of niet veel??

  Bedoel je met het verschil €€€?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Tja, geruchten zijn altijd leuk om te lezen, mits ze enigszins gebaseerd zijn op een half feit.

  Om nu een artikel te schrijven waarin je meldt dat er nieuwe iPhones gaan komen, die misschien geen notch hebben, maar misschien ook wel, etc, en nieuwe hoofdtelefoons, die misschien wel maar misschien ook niet gaan lijken op Beats (volledig eigendom van Apple), ja, dan heb je altijd gelijk.

  Dit artikel is wel heel erg doorweven met jezelf indekken.

  Ik weet zeker dat er dit jaar een hele grote meteoriet gaat vallen op Europa, al zijn er geluiden uit Nasa gekomen dat het misschien wel meevalt

 • Profielfoto
  Jafo

  En waar blijft nou toch die Apple wasmachine? Onderzoek heeft aangetoond dat kleren met muziek en lucht veel milieu vriendelijker kunnen worden gereinigd.

 • Profielfoto
  RW076

  Maak weer eens een hele goede router, of ga eens wat dieper in smarthome hardware.