CES 2020: Samsung kopieert Face ID-logo van Apple voor keynote

Tijdens de keynote van Samsung op de CES-beurs in Las Vegas heeft Samsung een pijnlijke fout gemaakt door het Face ID-logo te kopiëren. Het icoontje, dat gebruikt wordt voor de aanduiding van gezichtsherkenning, lijkt onmiskenbaar veel op de versie die Apple gebruikt.

De website iMore merkt op dat beide iconen niet helemaal hetzelfde zijn en dat er kleine verschillen bestaan. Maar het is duidelijk dat Samsung wel degelijk goed heeft opgelet. De variant van Samsung lijkt dikkere lijnen te hebben, die ook nog eens wat dichter op elkaar staan. Waarschijnlijk is het icoontje van Samsung ietwat aangepast zodat die prima tussen de andere icoontjes op de slide kwam te staan.

Herkenbaar Face ID-icoon

Het icoontje voor gezichtsherkenning verscheen ongeveer vijftig minuten na het begin van de keynote in beeld, toen Samsung-ceo H.S. Kim begon te praten over cyberveiligheid. Kim sprak over het beveiligen van de identiteit van de gebruiker en de mogelijkheid diensten op een veilige manier te gebruiken. Het icoon was voor ongeveer vijftien seconden in beeld.

Het lijkt erop dat Samsung hier een fout gemaakt heeft, of in elk geval de persoon die verantwoordelijk was voor de presentatie. Dit icoon gebruikt het bedrijf namelijk niet op verpakking of in de eigen software. Samsung eigen ‘Face ID-icoon’ is namelijk een omlijning van een gezicht.

Dit is overigens niet de eerste fout die een bedrijf tijdens CES 2020 gemaakt heeft. AMD had namelijk een afbeelding gepubliceerd waarop we vermoedelijk de achterkant van de Xbox Series X te zien kregen, de aankomende spelcomputer van Microsoft. Echter, later bleek het om een render te gaan die gemaakt was door een fan. Daardoor verscheen er ineens een hoop nieuws over de console, dat achteraf dus niet bleek te kloppen.

Nog geen reactie van Samsung

Bedrijven, zeker in de techwereld, kopiëren wel vaker elkaars ideeën of design, maar meestal gebeurt dit minder subtiel of in een land waar verder weinig regels gelden met betrekking tot rechten. Samsung heeft niet gereageerd op het gebruik van het icoon.

Reageer op artikel:
CES 2020: Samsung kopieert Face ID-logo van Apple voor keynote
Sluiten