CES 2020: nieuwe powerbank van Mophie laadt iPhone, Mac… én auto

Door: Raymon Mens - 6 reacties
Mophie CES 2020 16x9
Afbeelding: Mophie

Tijdens elektronicabeurs CES 2020 zijn voorspelbare dingen te zien zoals nieuwe televisies en draadloze oortjes, maar ook bijzondere innovaties. Mophie komt bijvoorbeeld met een powerbank die handig is voor de Apple-gebruiker met een auto.

De nieuwe Mophie powerstation GO is een universle batterij die naast je iPhone en Mac ook kan dienen als startkabel voor een auto. De accu heeft een capaciteit van 44.400 mWh. Dat is krachtig genoeg om een grote SUV tussen de 40 en 50 keer te kunnen jumpstarten bij accuproblemen.

Mophie powerstation GO: powerbank en meer

Om de powerbank aan te sluiten op een auto, heb je twee startkabels nodig. Die worden meegeleverd. De powerbank heeft verder twee conventionele USB-poorten en op de bovenkant zit een Qi-basisstation. Er is zelfs een stopcontact dat 110 volt levert (waarschijnlijk 220 volt in Europese versie) zodat je vrijwel alle elektrische apparatuur kunt aansluiten.

De Qi-lader aan de bovenkant heeft een beperkt vermogen. Deze kan opladen met een vermogen van maximaal 5 watt, terwijl moderne smartphones met 15 watt kunnen laden. Draadloos laden gaat dus wel even duren.

mophie powerstation go powerbank ces 2020 16x9
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Mophie

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze multifunctionele externe batterij wordt in de VS voor $ 159,95 verkocht. De powerbank is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauw, rosegoud, paars, goud en voor de echte outdoor ranger ook in camouflagekleuren. Over de Europese prijs en verkrijgbaarheid is nog niets bekend. Kun je niet wachten? We vonden dit vergelijkbare apparaat in de webshop van Lidl. Niet zo’n sexy merk, maar kan bijna hetzelfde.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is wel iets voor mij, daar ik er een handje van heb mijn accu leeg te trekken op momenten dat het niet uitkomt. .;)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Deze Jump Starters staan al vijf jaar goedkoop op AliExpress voor 30,-. Topdingetjes! Want er komt ook 12V uit. Vroeger, toen je nog geen USB-C had, was dat superhandig, bijvoorbeeld om laptops op te laden. Je kreeg er een sigaretaansteker-stekker bij. En opladen kon ook met 12V dus deze konden veel sneller opladen. Je kon ze ook direct opladen met bijvoorbeeld een 20W zonnepaneel. Ideaal!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Typisch weer. Vrouwen hebben jumpsuits en dan moeten de mannen op hun beurt weer een typisch mannendingetje hebben dat jumpstarters heeft. Ze worden ook nooit volwassen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ook als AED te gebruiken?

 • Profielfoto
  Kotter86

  Shmoo op 7 januari 2020 17:06
  Typisch weer. Vrouwen hebben jumpsuits en dan moeten de mannen op hun beurt weer een typisch mannendingetje hebben dat jumpstarters heeft. Ze worden ook nooit volwassen.

  Bijna grappig.

 • Profielfoto
  ¿`„

  offtopic:

  De firma Mophie gaat duidelijk niet voor esthetische schoonheid. Het is een lomp ogende baksteen.