Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 januari 2020
Leestijd: 1 minuut

CES 2020: nieuwe powerbank van Mophie laadt iPhone, Mac… én auto

Tijdens elektronicabeurs CES 2020 zijn voorspelbare dingen te zien zoals nieuwe televisies en draadloze oortjes, maar ook bijzondere innovaties. Mophie komt bijvoorbeeld met een powerbank die handig is voor de Apple-gebruiker met een auto.

De nieuwe Mophie powerstation GO is een universle batterij die naast je iPhone en Mac ook kan dienen als startkabel voor een auto. De accu heeft een capaciteit van 44.400 mWh. Dat is krachtig genoeg om een grote SUV tussen de 40 en 50 keer te kunnen jumpstarten bij accuproblemen.

Mophie powerstation GO: powerbank en meer

Om de powerbank aan te sluiten op een auto, heb je twee startkabels nodig. Die worden meegeleverd. De powerbank heeft verder twee conventionele USB-poorten en op de bovenkant zit een Qi-basisstation. Er is zelfs een stopcontact dat 110 volt levert (waarschijnlijk 220 volt in Europese versie) zodat je vrijwel alle elektrische apparatuur kunt aansluiten.

De Qi-lader aan de bovenkant heeft een beperkt vermogen. Deze kan opladen met een vermogen van maximaal 5 watt, terwijl moderne smartphones met 15 watt kunnen laden. Draadloos laden gaat dus wel even duren.

mophie powerstation go ces 2020 16x9
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze multifunctionele externe batterij wordt in de VS voor $ 159,95 verkocht. De powerbank is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauw, rosegoud, paars, goud en voor de echte outdoor ranger ook in camouflagekleuren. Over de Europese prijs en verkrijgbaarheid is nog niets bekend. Kun je niet wachten? We vonden dit vergelijkbare apparaat in de webshop van Lidl. Niet zo’n sexy merk, maar kan bijna hetzelfde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2020: nieuwe powerbank van Mophie laadt iPhone, Mac… én auto
Sluiten