Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 januari 2020
Leestijd: 5 minuten

CES 2020: de eerste vijf flops zijn nu al een feit

Je kunt er momenteel niet omheen: CES 2020. Wij brengen je de komende dagen op onze themapagina een scherpe selectie van interessante of nuttige producten. Maar op de grootste elektronicabeurs ter wereld kun je ook een boel -netjes gezegd- minder nuttige dingen vinden.

Sommige producten komen nooit (volledig) op de markt of worden eeuwig uitgesteld. Van andere producten vragen wij ons af: zit iemand hier echt op te wachten? Hier is een eerste selectie.

Kohler: een douche met Jeff Bezos?

Hard zingen onder de douche? Misschien is naar muziek luisteren een beter idee. Er zijn natuurlijk waterdichte Bluetooth-luidsprekers, maar Kohler gaat nog een stap verder met de nieuwste versie van de Moxie Showerhead. Deze douchekop is niet alleen uitgerust met een draadloze luidspreker, maar biedt ook ondersteuning voor Amazon Alexa.

De kop is rond en herbergt in het midden de behuizing die je los moet halen om de batterij op te kunnen laden. Het is natuurlijk beter om deze handeling buiten de douche uit te voeren. Het geheel is IP67-gecertificeerd en dus goed waterdicht. Er zijn twee versies: een met Bluetooth voor 99 dollar (doet het zeven uur op accu) en de andere met Alexa voor een prijs van 159 dollar (vijf uur op accu).

CES 2020 Kohler 001
Klik/tap voor groter.

S-Pod: Segway vindt de Wall-E-stoel uit

In de Pixar-film WALL-E uit 2008, die zich afspeelt in de 29e eeuw, reist de gelijknamige robotheld naar een enorme luxe ruimtekruiser genaamd Axiom. Wanneer WALL-E daar aankomt, merkt hij dat de hele mensheid is geëvolueerd tot dikke klodders vet en vel, zonder botten. Mensen zitten constant te eten, spelen een beetje met schermen en verplaatsen zich in snelle, zwevende stoelen.

De geschiedenis zal uitwijzen of dit ook echt de (sombere) toekomst van de mensheid is. Segway is met de S-Pod in ieder geval al goed op weg om dit werkelijkheid te maken. Dit nieuwe voertuig is een eivormige tweewielstoel en zorgt volgens de fabrikant voor “veel comfortabeler transport dan een scooter”. Het voertuig wordt bestuurd met een joystick en de snelheid is behoorlijk indrukwekkend: meer dan 38 km/u op piekniveau! Segway heeft geen prijs aangekondigd, maar de consumentenversie zou in 2021 moeten verschijnen.

ces 2020 segway s-pod
Klik/tap voor groter.

Slimme ? met Charmin

Wie wil zijn “toiletbeleving” niet verbeteren? Charmin, de bekendste Amerikaanse fabrikant van toiletpapier, presenteerde verschillende innovaties tijdens CES 2020. De eerste is de RollBot. Deze robot kan een WC-rol brengen en kan worden bestuurd met een mobiele app. Oh, en hij is ook nog heel vriendelijk. Serieus, de uitvinding van de eeuw.

Charmin ces 2020
Klik/tap voor groter.

Toiletten kunnen, zoals iedereen weet, echt ruiken en eruit zien als een oorlogsgebied. De volgende innovatie van Charmin, de SmellSense, meet het niveau van kooldioxide en waterstofsulfide in de lucht en geeft vervolgens een groen of rood licht. Afhankelijk van de mate van vervuiling van de toiletten.

ces 2020 luchtsensor charmin
Klik/tap voor groter.

De laatste innovatie van de Amerikaanse toiletpapierfabrikant is de VIPee. Een mobiel toilet waarmee je dankzij een Oculus Rift S-bril een ​​concert of evenement in VR kunt volgen tijdens het doen van een boodschap. Compleet met sfeerlicht. Deze innovaties zijn concepten die mogelijk waarschijnlijk nooit in productie zullen gaan. Toch zouden wij geen nee zeggen tegen de SmellSense…

chamin vr toilet
Klik/tap voor groter.

Samsung Sero: roterende TV

Televisiefabrikanten moeten ieder jaar weer wat verzinnen om de markt voor nieuwe TV’s gaande te houden. In 2012 stond CES vol met 3D TV’s, maar dat werd geen succes. Samsung gaat het nu proberen met de Sero, een roterende TV. Het idee is aardig: inhaken op apps die steeds vaker verticale video tonen. Denk aan TikTok, YouTube of Instagram Stories. Wanneer je een Samsung-toestel hebt en het scherm van je smartphone op de TV laat tonen, draait het mee met de oriëntatie van je telefoon. Met een knop op de afstandsbediening is het ook mogelijk om het scherm te laten draaien.

Een theoretisch leuk proefballonnetje, maar eigenlijk heel onpraktisch. Wat als de eerste video op YouTube verticaal is, maar de volgende horizontaal? Dan blijft het draaien. Desalniettemin kondigde Samsung op CES 2020 aan de Sero wereldwijd uit te brengen.

Samsung Sero
Klik/tap voor groter.

Make-up on-demand

Dames, je hoeft niet langer de badkamerkast vol te zetten met een heleboel make-up en verzorgingsproducten. Gooi het allemaal in de prullenbak! L’Oréal lanceert de Perso, dat on-demand huidverzorgingscrèmes produceert die zijn aangepast aan het huidtype van de gebruiker. Je hoeft alleen maar vanuit alle hoeken een foto te maken van je gezicht, waardoor het apparaatje -dat uiteraard wordt aangedreven door een app en kunstmatige intelligentie- je huid kan analyseren.

De gebruiker kan voorkeuren aangeven op het gebied van textuur en hydratatieniveau. Het systeem kijkt ook naar de UV-straling op een dag, de luchtvochtigheid, temperatuur, pollen, enz). Al deze informatie wordt overgenomen door Perso, die vervolgens een perfect geoptimaliseerde vochtinbrengende crème produceert. Het kleine apparaatje (16,5 cm hoog) bevat een gemotoriseerd mechanisme dat verschillende crèmes uit drie vervangbare cartridges combineert. Die kun je uiteraard alleen bij L’Oréal zelf kopen. Een andere versie van Perso maakt gepersonaliseerde lippenstiften.

Poseidon, de spiegel die alles kan

Laten we om af te sluiten in de badkamer blijven met Poseidon. Dit is een nieuwe slimme spiegel van de Franse fabrikant CareOS. Deze spiegel kan bijna alles: van je huid analyseren en naar je houding kijken tot het testen van je ogen en inzoomen op een deel van je gezicht. Je kunt er ook games op spelen. Je zou gewoon de hele dag voor de spiegel willen blijven staan.

Dit product, dat in verschillende maten (tot 55 inch) wordt geleverd, komt binnenkort op de markt. Een concrete datum is er nog niet. De prijs varieert tussen 3.000 en 5.000 dollar. Maar goed, je moet er wat voor over te hebben om erachter te komen wie de mooiste van het land is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
CES 2020: de eerste vijf flops zijn nu al een feit
Sluiten