CES 2020: Aura Smart Strap voor Apple Watch met extra functies verschijnt in maart

Tijdens CES 2019 kondigde het merk Aura een slimme band aan voor de Apple Watch, genaamd de Aura Smart Strap. Met die band kun je gewicht, water, vet en spieren in kaart brengen via ingebouwde electrodes. De banden verschenen uiteindelijk niet in 2019, maar komen dit jaar wel in maart uit.

De Aura Smart Strap is nu vooruit te bestellen in de Verenigde Staten. Daar kost het bandje 99 dollar. Aura claimt dat je ermee je lichaamssamenstelling in kaart kunt brengen, evenals je hydratatieniveau en je fitnessprestaties. Aura zegt bio-impedantie te gebruiken voor het meten van het bovenlichaam, door de prestaties van de longen te volgen en rekening te houden met de veranderingen in de ademhaling. Die data wordt vervolgens naast de data van je hartslagmonitoring gelegd en vergeleken.

Rekening houden met hartfalen

De Aura Smart Strap zou verder rekening kunnen houden met het risico op hartfalen en de gebruiker daarvan op de hoogte te kunnen brengen. Echter, dit is wat de moderne Apple Watches zelf kunnen doen, zonder hulp van een extra bandje in de vorm van de Smart Strap. De andere dingen die het bandje kan, kan de smartwatch van het bedrijf uit Cupertino echter nog niet. Uit aankomende tests moet blijken in hoeverre de Smart Strap hierin excelleert.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

De Smart Strap van Aura is beschikbaar in vier verschillende kleuren, namelijk zwart, groen, rood en grijs. Je kunt het bandje aansluiten via de standaard aansluitingen op de Apple Watch. Aura meldt verder dat de Smart Strap de data via ultrageluid verstuurt naar de smartwatch van Apple. Ook moet de band tot zes maanden kunnen doen met een volle accu. Verder is het goed om te weten dat de Smart Strap even waterdicht is als de Apple Watch en dat je de gegevens kunt synchroniseren met HealthKit van Apple.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Smart Strap naar Nederland komt.

Reageer op artikel:
CES 2020: Aura Smart Strap voor Apple Watch met extra functies verschijnt in maart
Sluiten