CES 2020: Aura Smart Strap voor Apple Watch met extra functies verschijnt in maart

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Afbeelding: Aura

Tijdens CES 2019 kondigde het merk Aura een slimme band aan voor de Apple Watch, genaamd de Aura Smart Strap. Met die band kun je gewicht, water, vet en spieren in kaart brengen via ingebouwde electrodes. De banden verschenen uiteindelijk niet in 2019, maar komen dit jaar wel in maart uit.

De Aura Smart Strap is nu vooruit te bestellen in de Verenigde Staten. Daar kost het bandje 99 dollar. Aura claimt dat je ermee je lichaamssamenstelling in kaart kunt brengen, evenals je hydratatieniveau en je fitnessprestaties. Aura zegt bio-impedantie te gebruiken voor het meten van het bovenlichaam, door de prestaties van de longen te volgen en rekening te houden met de veranderingen in de ademhaling. Die data wordt vervolgens naast de data van je hartslagmonitoring gelegd en vergeleken.

Rekening houden met hartfalen

De Aura Smart Strap zou verder rekening kunnen houden met het risico op hartfalen en de gebruiker daarvan op de hoogte te kunnen brengen. Echter, dit is wat de moderne Apple Watches zelf kunnen doen, zonder hulp van een extra bandje in de vorm van de Smart Strap. De andere dingen die het bandje kan, kan de smartwatch van het bedrijf uit Cupertino echter nog niet. Uit aankomende tests moet blijken in hoeverre de Smart Strap hierin excelleert.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Aura)
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Aura)

De Smart Strap van Aura is beschikbaar in vier verschillende kleuren, namelijk zwart, groen, rood en grijs. Je kunt het bandje aansluiten via de standaard aansluitingen op de Apple Watch. Aura meldt verder dat de Smart Strap de data via ultrageluid verstuurt naar de smartwatch van Apple. Ook moet de band tot zes maanden kunnen doen met een volle accu. Verder is het goed om te weten dat de Smart Strap even waterdicht is als de Apple Watch en dat je de gegevens kunt synchroniseren met HealthKit van Apple.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Smart Strap naar Nederland komt.

Macrumors

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Heel mooi product (op papier)

 • Profielfoto
  Maarten

  De twee afbeeldingen zijn het zelfde

 • Profielfoto
  MvL

  Als gadgetliefhebber en fanatiek sporter dit artikel met extra interesse gelezen. Als ik daarnaast ook de site van AURA bekijk:

  Het apparaat meet niet je lichaamsgewicht (eigenlijk lichaamsmassa) zoals in het artikel staat. Ik vermoed dat je dit op een andere manier moet gaan meten (weegschaal) en ingeven in de app waarna op basis van deze meting en metingen van de AURA Strap/Band de waardes voor vet- en spiermassa en en hydratatieniveau berekend worden.
  Er zijn twee ‘bandjes’: de AURA Strap (pre-order $99) en AURA Band (nu al beschikbaar voor $179). Alléén de Band kan echter hart- en activiteitenmetingen uitvoeren. Zoals het artikel ook al opmerkt; dit kan mijn Apple Watch 5 nu ook al (meet bijvoorbeeld automatisch de slag die je zwemt). Neem aan dat Band een ouder model is voor oudere Watches en dat in de Strap deze voor nieuwe Watches overbodige sensoren zijn weggelaten en daardoor ook veel goedkoper is.
  ‘..door de prestaties van de longen te volgen en rekening te houden met de veranderingen in de ademhaling.’ Dit meet hij volgens mij niet zelf maar is invoer uit de Apple Watch metingen/berekeningen.
  Bij ‘pre-order’ formulier: ‘Expected release date is 1st Apr 2020. [PRE-ORDER ONLY] This product is available only for pre-order. The number of AURA Straps in the first batch is limited. Delivery starts in early April 2020. You will get a 100% refund if we do not deliver your order until April 14th.’
  ‘Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Smart Strap naar Nederland komt.’ Beetje ‘oud denken’, met importeurs en zo. ‘Shipping: Rest of the World within 7-14 business days.’ Kost je overigens ook nog eens $20.
  Als redactie van OMT beetje meer ‘factchecken’ en de informatie verrijken voor de Nederlandse OMT-bezoeker in plaats van alleen klakkeloos vertalen van MacRumors mag best…

  Vraag me ook af waarom ik dit zou moeten kopen. Continu dit willen meten/weten is denk ik zinloos. Of het fluctueert veel gedurende de dag/week (gewicht) of het fluctueert heel langzaam (vet- en spiermassa) en zegt het dus feitelijk weinig. Een diëtist adviseert daarom doorgaans ook om dit maar een keer per week te meten.

  Voor 25 à 30 euro heb je een al een weegschaal (met app) die dit ook allemaal, en meer (zoals BMI, advies calorie-inname op basis van streefgewicht, botmassa), meet en berekent.