Asphalt 9 nu te spelen op de Mac via Catalyst

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Asphalt 9
Bron: Gameloft

De Asphalt-reeks is al vele jaren een populaire game op de iPhone. Nu is de game ook te spelen op de Mac.

Tijdens de WWDC van vorig jaar bracht Apple zelf al het nieuws dat verschillende uitgevers gebruik zouden gaan maken van het Catalyst-framework. Op die manier zouden games en apps makkelijk overgezet kunnen worden van iOS naar MacOS. Asphalt 9 was daarbij een belangrijke titel.

Asphalt 9 naar de Mac

De verwachting was dat Asphalt 9: Legends al snel na die aankondiging zou worden overgezet. Maar daar leek een streep door gezet te worden toen Apple de titel van de website met prominente Catalyst-titels had verwijderd. Uitgever Gameloft liet toen nog wel weten dat men het plan had om de game in 2019 uit te geven. Maar ook toen verscheen hij niet. En nu, eigenlijk vanuit het niets, is de game wel beschikbaar in de Mac App Store.

Asphalt 9
Asphalt 9 Legends nu op de Mac Store (Bron: Gameloft)

Net als op de iPhone is de game gratis te downloaden. De ontwikkelaar probeert geld te verdienen met diverse in-game aankopen. Maar als je gewoon een racegame wilt spelen zonder te veel poespas, dan heb je aan deze game een goede. Mocht je de game al op de iPhone spelen, dan is het momenteel nog niet mogelijk om je progressie mee te nemen. De Mac- en de iPhone-versies lijken namelijk op een andere verse te draaien, waardoor ze geen connectie met elkaar kunnen maken.

Daarnaast is het wel zaak dat je genoeg ruimte op je Mac hebt. Asphalt 9 neemt namelijk zo’n 2,5 GB in ruimte in beslag. Dat moet op zich geen probleem zijn, maar voor een iPhone-game is het wel pittig. Verder is het belangrijk dat je op macOS 10.15 of nieuwer draait, anders werkt het allemaal niet. Hopelijk is dit de eerste van vele andere games die via Catalyst de weg naar de Mac gaat vinden. Wil je meer lezen over toffe apps? Kijk dan hier.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Maarten

  Overal wordt dit spel erg gehypet, maar het is een echt smartphone spelletje. De graphics zijn hier ook naar. Ik vind het erg tegen vallen

 • Profielfoto
  whaha

  “Verder is het belangrijk dat je op macOS 10.15 of nieuwer draait, anders werkt het allemaal niet.”

  Dat lijkt me nogal een belangrijke vereiste.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij zijn Catalyst apps alleen zichtbaar in de Mac App Store vanaf Catalina. Heb je geen Catalina op je computer dan zie je deze apps niet of ze zijn gedeactiveerd zodat je ze ook niet kunt kopen/downloaden.

 • Profielfoto
  Rickje

  Daarnaast is het wel zaak dat je genoeg ruimte op je Mac hebt. Asphalt 9 neemt namelijk zo’n 2,5 GB in ruimte in beslag.

  Je weet dat een game zoals F1 2019 ongeveer 80GB vrije ruimte nodig heeft, he?

  Zelfs Need for Speed (2016) had al 30GB nodig.

  .

  Die 2,5GB is peanuts vandaag de dag.