‘Apple Watch Series 5 straks ook in het rood te koop’

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Het is alweer enige tijd geleden dat Apple een RED-variant van een product heeft uitgebracht. De rode variant van de iPhone 8 kwam in april van 2018 en sindsdien zijn alle nieuwe mobiele telefoons direct bij lancering in het rood verkrijgbaar, of is er geen RED-variant meer verschenen. Dit jaar komt de Apple Watch Series 5 naar verluidt in het rood.

Volgens de Franse website WatchGeneration plant Apple een lancering in het voorjaar van 2020. Dit is waarschijnlijk in maart, samen met de nieuwe iPad Pro en mogelijke opvolger van de iPhone SE.

Het was al langer mogelijk om het slimme horloge van Apple te personaliseren met rode tinten. Apple verkoopt bijvoorbeeld twee rode sportbandjes. Een Apple Watch Series 5 met een rode behuizing hebben we echter nog niet eerder gezien. De rode tint zou gelijk zijn aan die van de iPod touch en de behuizing blijft van aluminium. Dat is ongeveer alles wat we op dit moment weten.

Als Apple zijn gebruikelijke beleid op dit gebied respecteert, is het waarschijnlijk dat de rode Apple Watch Series 5 dezelfde prijs krijgt als de andere aluminium modellen, dat wil zeggen € 449,- voor het 40 mm model en € 479,- voor het grotere 44 mm model. (Zie ook → Review – Apple Watch Series 5 na drie maanden intensief gebruik)

Apple Watch Red mock-up 2020
Klik/tap voor groter. Mock-up door: Mickaël Bazoge

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Dutch_Lux

    Oh, ik word helemaal gek hier! Dit heb ik echt altijd al gewild! (Serieus….wat een innovatief bedrijf)

  • Profielfoto
    botoo

    De marketing afdeling doet innovatief (oude wijn in nieuwe zakken). Dat er met de RED producten het hiv/aids fonds gesteund wordt is wel goed te noemen, grappig is dan weer dat ze eerst de 5 lanceren zonder RED optie en als de initiële verkooprush voorbij is gaat de RED erbij komen.