Raak je Apple TV niet aan voor deze prachtige screensavers

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Apple TV Screensaver

Vanaf de introductie van de laatste generatie Apple TV was het al gelijk een apparaat die prachtige screensavers in 4K toonde. Meer dan eens heb ik hem in die stand gezet om te genieten van de beelden van wereldsteden en adembenemende natuur.

na die eerste batch heeft Apple regelmatig nieuwe interactieve Apple TV screensavers geïntroduceerd en op die manier zie je steeds meer mooie plaatsen terwijl je het apparaat niet gebruikt. Sinds deze week zijn daar een paar nieuwe bijgekomen die je laten genieten van de onderwater werelden van onze planeet.

Onderwaterwerelden voor de Apple TV screensaver

Wanneer je gebruik maakt van de zogenaamde Aerial screensaver, dan zal de Apple TV automatisch de nieuwe versies downloaden en deze in rotatie gebruiken. Mocht je fanatiek gebruik maken van het apparaat, dan heb je ze misschien al voorbij zien komen. De nieuwe video’s zijn beschikbaar in zowel een 1080p als 4K. Daardoor zijn ze geschikt voor elke Apple TV die op dit moment op de markt is. Ook de ietwat oudere modellen ondersteunen deze functie dus.

In de nieuwe Apple TV screensavers zie je dus vooral de onderwaterwerelden van onze planeet. De screensavers laten je de diepe oceanen zien met grote walvissen die daar doorheen zwemmen. Maar het laat je ook genieten van de prachtige stukken koraal met alle kleuren die er heerlijk vanaf spatten. Het is echt heerlijk om een tijdje naar te kijken. In totaal zijn er meer dan tachtig scenes toegevoegd aan de screensaveroptie. Dit zijn daarbij de nieuwe video’s:

Alaskan Jellies (2)
Tahiti Waves (2)
California Dolphins
California Kelp Forest
Costa Rica Dolphins
Cownose Rays
Gray Reef Sharks
Humpback Whale
Red Sea Coral

Wil je alvast een voorproefje op wat er in zit? Dan is dit een handige site die alle screensavers toont. Daarvoor heb je overigens wel Safari nodig om het te bekijken. Wil je meer lezen over de Apple TV? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Kotter86

  “You can start the screen saver at any time. Just go to the top-left corner of the Home screen on your Apple TV and press the Menu button on your Apple TV Remote.”

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of een aantal keer op MENU (afhankelijk van waar je zit in het systeem)

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  Shmoo op 31 januari 2020 16:33
  Of een aantal keer op MENU (afhankelijk van waar je zit in het systeem)

  Thank you Lord Shmoo

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wist je dat je ook tijdens de screensaver naar links en rechts kunt swipen (ATV4) om naar de vorige en volgende te gaan? 👍