Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 30 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple haalt top ingenieur Netflix in huis voor Apple TV+ en meer

Apple heeft zijn technische team versterkt met een top ingenieur van Netflix, zo maakt de Wall Street Journal bekend. Het gaat om Ruslan Meshenberg die onder andere zijn bijdrage gaat leveren aan Apple TV+, Apple Arcade en Apple News+.

Diensten als Apple TV+ groeien niet alleen op het gebied van actieve gebruikers, maar ook zeker op het gebied van content. Op de voorgrond is het bedrijf uit Cupertino druk bezig om het aanbod van zijn streamingdienst te vergroten, maar ook achter de schermen gebeurt er veel. Zo investeert Apple in het technische team door het te versterken met Ruslan Meshenberg, die de overstap van Netflix naar Apple maakt.

Netflix ingenieur naar Apple TV+

De Wall Street Journal (WSJ) licht uit dat Apple in de afgelopen paar jaar voor verschillende uitdagingen heeft gestaan bij het uitrollen van zijn diensten. Hierbij haalt de website voorbeelden als Apple Maps, iCloud en Apple Music aan. Om de problemen voor diensten als Apple TV+, Apple Arcade en Apple News+ voor te zijn, versterkt het bedrijf uit Cupertino zich dus met een grote aanwinst voor het technische team.

Ruslan Meshenberg heeft een aandeel gehad in het bouwen van Netflix als platform en was betrokken bij een aantal belangrijke innovaties die de kijkervaring voor de gebruiker naar een hoger niveau wisten te tillen. Zo was hij medeverantwoordelijk voor de infrastructuur die ervoor heeft gezorgd dat films en series voor elke gebruiker te kijken waren, zonder dat er problemen opdoken.

Apple TV+ creators 16x9
Klik/tap voor groter

Volgens de bronnen van WSJ, die bekend zijn met de nieuwe aanwinst voor Apple, zal Meshenberg een grote rol spelen in het uitbreiden van de Apple TV+ dienst. Het bedrijf uit Cupertino zou op de achtergrond druk bezig zijn met het aannemen van nieuwe mensen en het produceren van nieuwe films en series.

Diensten belangrijk voor Cupertino

Waar producten voor Apple nog steeds uiterst belangrijk zijn, heeft het bedrijf uit Cupertino al duidelijk aangegeven de focus vooral op diensten te leggen. Toen gisteren de fiscale cijfers voor Q1 2020 het daglicht zagen, werd al snel duidelijk dat er in dat kwartaal een recordomzet is behaald. Van de 91,8 miljard dollar die in totaal is omgezet, kwam 13 miljard dollar voort uit diensten. Apple TV+ is overigens het eerste jaar gratis voor consumenten die een nieuw Apple-product in huis hebben gehaald, dus dat getal zal aan het eind van 2020 mogelijk stijgen.

Eerder haalde Apple al voormalig HBO CEO Richard Plepler in huis voor Apple TV+. Dat hele verhaal lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple haalt top ingenieur Netflix in huis voor Apple TV+ en meer
Sluiten