Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 16 januari 2020

Apple TV+ heeft deal gesloten met Little America-bedenker

Apple TV+ heeft Lee Eisenberg aangetrokken, de man die verantwoordelijk is voor Little America. Het nieuws wordt naar buiten gebracht door de Amerikaanse website Variety.

Afgelopen weken heeft Apple meerdere projecten aangekondigd, waaronder de komedieserie Mystic Quest en de documentaire Beastie Boys Story. Eisenberg is onder andere de bedenker van de nieuwe Apple TV+ serie Little America en de samenwerking lijkt hem dusdanig bevallen te zijn, dat er direct een deal gesloten is.

Apple strikt schrijver en producent Lee Eisenberg

Lee Eisenberg gaat volgens Variety voor een aantal jaar aan de slag bij Apple, om nieuwe televisieseries te produceren. Daarbij is het ook de bedoeling dat hij actief is voor andere vormen van digitale media. Zo wordt duidelijk in het artikel:

”De deal betekent dat Eisenberg nieuwe televisie en digitale mediaprojecten voor Apple TV Plus gaat maken onder de naam Piece of Work Entertainment. Tevens heeft hij Natalie Sandy als vice-president aangesteld.” 

Eisenberg heeft een indrukwekkend CV, met onder andere zes Emmy nominaties voor zijn betrokkenheid aan The Office en enkele andere projecten:

”Hij is een zesvoudig Emmy genomineerde, hoofdzakelijk voor zijn werk aan The Office en voor ‘Hello Ladies: The Movie’, die gebaseerd is op de HBO serie waar hij bij betrokken was. Overige projecten waar hij aan gewerkt heeft zijn de dramedy “SMILF”, Good Boys, Bad Teacher en Year One.”

Little America

Wat Eisenberg precies in de toekomst gaat produceren is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat zijn nieuwe serie Little America vanaf 17 januari te zien is op Apple TV+. In deze serie volgens we meerdere immigranten die zich in een tijdperk begeven waarin hun verhalen er mee toedoen dan ooit tevoren.

Apple lijkt dusdanig vertrouwen te hebben in Eisenberg dat het niet alleen een deal sloot met de producent, maar dat het Little America ook al voorzien gaat worden van een tweede seizoen. Dat terwijl de eerste aflevering nog voor het publiek moet verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=xCke0hXoCf8

Naast Little America heeft Apple ook See, Dickinson, For All Mankind en The Morning Show verlengd voor een tweede seizoen. Deze laatste wist onlangs overigens zijn eerste Award binnen te slepen.

Reageer op artikel:
Apple TV+ heeft deal gesloten met Little America-bedenker
Sluiten